Baschet 3x3, Bucuresti: Campionatul European 2014, in Piata Universitatii

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Cel mai important eveniment sportiv al anului – Campionatul European de Baschet 3x3 – organizat de Federatia Romana de Baschet si Sport Arena Streetball, sub egida FIBA Europe, se apropie de start. Competitia va avea loc intre 5 si 7 septembrie 2014, la aceasta participand 32 de echipe nationale, masculine si feminine, printre care si selectionatele tricolore, care vor lupta pentru titlurile europene.

Dupa cele trei turnee de calificare, ce au avut loc in lunile iulie si august in mai multe orase europene, 16 echipe de baschet masculin si 16 echipe de feminin vor concura pentru titlurile de campioane europene in centrul Bucurestiului. Potrivit formatului competitiei, fiecare echipa va juca impotriva altor trei echipe din grupa sa, iar primele doua din fiecare grupa vor ajunge in sferturile de finala. Finalele se vor disputa duminica, 7 septembrie.

Baschet 3x3 pentru profesionisti si amatori

In fiecare zi, in intervalul orar 16:00 - 22:00, terenurile din Piata Universitatii vor gazdui competitia oficiala. In plus, in prima parte a zilelor de sambata si duminica, evenimentul include si o competitie populara, atat pentru adulti, cat si pentru copii. Inscrierile pentru competitia populara se pot face pe site-ul 3la3.ro, incepand cu 1 septembrie.

In afara meciurilor, Piata Universitatii va gazdui numeroase momente de divertisment si, de asemenea, un concurs spectaculos de slam-dunk, in care se vor intrece cei mai buni dunkeri europeni.

Intrarea este libera iar organizatorii estimeaza o audienta foarte mare in cele trei zile ale evenimentului, dat fiind interesul in crestere pentru acest sport.

„Baschetul 3x3 a castigat popularitate in ultimii ani, datorita faptului ca este extrem de spectaculos si accesibil si, de asemenea, datorita rezultatelor obtinute de echipele noastre nationale, care au devenit modele de urmat pentru tinerii sportivi. Suntem onorati sa organizam prima editie a Campionatelor Europene de 3x3 si sunt sigur ca oaspetii nostri vor gasi inca o data Bucurestiul ca fiind o excelenta capitala pentru baschetul european”, a declarat Horia Paun, presedintele Federatiei Romane de Baschet.

Rezultate bune pentru Romania la Campionatul Mondial de la Moscova  

Echipele nationale ale Romaniei au obtinut rezultate promitatoare la Campionatele Mondiale de 3x3, organizate la Moscova, unde echipa nationala masculina s-a clasat pe locul 8, iar echipa nationala feminina pe locul 7, la campionat participand 24 de echipe la fiecare categorie. Mai mult, Angel Santana a obtinut prima medalie mondiala de aur pentru baschetul romanesc, castigand concursul mixt de aruncari libere din cadrul campionatelor. De altfel, Angel este considerat unul dintre starurile baschetului 3x3 la nivel international.

„Proiectul 3x3 este intr-o continua dezvoltare in Europa, aceste campionate organizate pentru prima data demonstrand, inca o data, angajamentul nostru in ceea ce priveste rasplatirea performantei si aducerea acestui sport mai aproape de un public cat mai larg. Federatia Romana de Baschet si Sport Arena Streetball au aratat in ultimii ani ca sunt parteneri de incredere pentru comunitatea europeana si locala a baschetului 3x3, iar decizia ca Bucurestiul sa gazduiasca acest eveniment va contribui la impunerea Romaniei ca piesa centrala pe harta baschetului 3x3”, a declarat Robert Rieblinger, Head of 3X3 Department, FIBA Europe.

„Pentru Sport Arena Streetball faptul ca Bucurestiul va fi gazda editiei inaugurale a Campionatelor Europene de 3x3 este un alt vis implinit dupa cei 10 ani de competitii de baschet 3x3 organizate. Dorim sa confirmam, prin aceasta competitie dar si prin viitoarele, renumele de Mecca baschetului 3x3 acordat Bucurestiului de Sports Illustrated anul trecut,” a declarat  Radu Petre, director Sport Arena Streetball.

Grupele sunt urmatoarele:

Masculin - Seniori

Grupa A – Serbia, Spania, Cehia, Israel

Grupa B – Andora, Rusia, Estonia, Belgia

Grupa C – Romania, Slovenia, Azerbaidjan, Italia

Grupa D – Turcia, Lituania, Elvetia, Grecia

Feminin - Seniori

Grupa A – Cehia, Turcia, Lituania, Grecia

Grupa B – Spania, Rusia, Slovenia, Letonia

Grupa C – Romania, Elvetia, Ucraina, Irlanda

Grupa D – Olanda, Belgia, Slovacia, Israel.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului, Primariei Municipiului Bucuresti, PROEDUS si Universitatii Politehnica Bucuresti. (comunicat FR Baschet)

Cititi si: Baschet, Bucuresti: Campionatele Europene 3x3, gata de start