Ciclism, Ploiesti: Road Grand Prix 2013

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Road Grand Prix, primul turneu de concursuri de ciclism pe sosea de tip criteriu desfasurat la noi in tara, ajunge la Ploiesti in zilele de 7 iulie si 4 august 2013.

Dupa doua etape desfasurate la Cluj (26 mai) si Iasi (16 iunie), la care au luat parte ciclisti din toate colturile tarii si chiar din strainatate, competitia iar startul pe Bulevardul Castanilor, incepand cu ora 10:00.

Inscrierile pentru ambele competitii din Ploiesti se pot face deja pe site-ul oficial – www.roadgrandprix.ro, in una din cele 9 categorii ale concursului: copii (6-8 ani, 9-11 ani, 12-14 ani), tineri fete (15-18 ani), tineri baieti (15-18 ani), fete (+19 ani), baieti (19-39 ani, +40 ani) si elite open. Taxa de inscriere este 10 lei pentru copii si 30 de lei pentru celelalte categorii.

Castigatorii primelor 3 locuri ai categoriilor rezervate copiilor vor primi premii constand in produse si tricouri tehnice, iar primii 3 clasati ai celorlalte categorii vor fi rasplatiti cu premii in bani, produse din partea sponsorilor si tricouri tehnice.

Traseul concursului si tricourile competitiei pot fi vizionate in galeria foto a acestui articol.

 

Despre Road Grand Prix

Road Grand Prix, circuit aflat in acest an la prima editie, este organizat de catre Alexandru Ciocan, ciclist profesionist cu o cariera de peste 15 ani si detinator a multiple titluri si medalii la campionate, concursuri nationale si internationale de ciclism.

„Am initiat acest turneu de concursuri de ciclism pe sosea, Road Grand Prix, pentru ca imi doresc sa relansam ciclismul de sosea in Romania. Vreau sa incurajez participarea cat mai multor ciclisti, amatori sau profesionisti, de toate varstele si cu toate tipurile de biciclete.” a declarat Alex Ciocan.

Editia de la Ploiesti din 7 iulie are loc in prima zi dupa terminarea Turului Ciclist al Romaniei si deja si-au anuntat participarea la categoria „elite” ciclisti profesionisti de la echipele participante in Tur.

Acest concurs, cuprins in calendarul Federatiei Romane de Ciclism si organizat cu sustinerea Primariei Ploiesti, este dedicat memoriei fostului presedinte al sectiei de ciclism de la Clubul Sportiv Petrolul, Constantin Vagneti.

Informatii in timp real legate de desfasurarea acestui eveniment se afla pe pagina www.facebook.com/roadgrandprix si pe site-ul competitiei, www.roadgrandprix.ro.

 

Despre Alex Ciocan (organizator Road Grand Prix)

Alex Ciocan este ciclist profesionist cu o cariera de peste 15 ani si comentator sportiv al Eurosport Romania. Alex Ciocan provine dintr-o familie de sportivi remarcabili ai Romaniei (Constantin Ciocan, tatal lui Alex, a facut parte din legendara echipa de ciclism a anilor '60, antrenata de Nae Voicu, echipa care a adus cele mai bune rezultate din istoria ciclismului romanesc – locul 4 la Mondialele din 1964, locul 9 la Olimpiada din acelasi an, castigator al Turului Turciei in 1970, peste 15 titluri de campion national).

Alex are in palmares multiple titluri de campion national de sosea; castigator al tricourilor ROSU (celmai bun sprinter) si ALBASTRU (celmai bun ciclist roman), precum si a mai multor etape ale Turului Ciclist al Romaniei. Alex Ciocan detine peste 40 de medalii la Campionatele Nationale (sosea, MTB, velodrom) precum si nenumarate victorii in concursurile de MTB. Pentru mai multe informatii despre Alex, vizitati blogul lui, www.alexciocan.com.