Crosul IOR 51 - concurs aniversar la Bucuresti

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Bucuresti, 2016. Parcul IOR implineste 51 de ani de la inaugurare. Prilej cu care sambata, 7 mai, Centrul Cultural Casa Artelor si Primaria Sectorului 3 Bucuresti organizeaza un concurs special de alergare, sub titulatura de Crosul IOR 51. „La multi ani, IOR! Parcul IOR - parcul familiei tale”, este sloganul manifestarii din capitala Romaniei.

Inscrieri si categorii la Crosul IOR

Inscrieri se fac online, pe site-ul evenimentului, pana joi, 5 mai. Primul start se da la ora 11 (crosul familiilor), dupa care rand pe rand vor intra in cursa copiii de 11-14 ani (ora 11:15), adolescentii de 15-18 ani (ora 11:30), tinerii de 19-35 ani (ora 11:50), parintii de 36-50 ani (ora 12:10) si in cele din urma, dar nu in ultimul rand, bunicii de la 51 de ani in sus (ora 12:30).

Parcul IOR si amintirile inceputului

Parcul IOR (85 hectare) se gaseste in zona central-estica a Bucurestiului (sectorul 3). Mai este cunoscut ca Parcul Titan si mai nou, oficial, ca Parcul Alexandru Ioan Cuza. Profesorul Gheorghe Petre, fost cadru didactic al Liceului Teoretic Alexandru Ioan Cuza si unul din principalii membri ai grupului de initiativa care a incurajat, a coordonat si a contribuit la infiintarea Parcului IOR incepand cu aprilie 1965, isi amintea, nostalgic, la aniversarea de 50 de ani: „In urma cu o jumatate de secol, zona era plina de gropi, dupa demolarea fabricii de caramida, astfel ca amenajarea parcului IOR a fost o adevarata binefacere pentru bucurestenii care s-au mutat, mai tarziu, in sectorul 3. Parcul a fost amenajat in mai multe etape. Trebuie sa se stie ca Parcul IOR este opera colectiva a locuitorilor sectorului 3 si a elevilor de la liceele Alexandru Ioan Cuza, Lucian Blaga, dar nu numai”.

De la ce vine IOR?

Si totusi, de unde denumirea de IOR? O intrebare pe care multi, mai tineri sau nu, si-o pun, insa care are un raspuns cat se poate de simplu: IOR vine de la numele fabricii Intreprinderea Optica Romana, aflata in imediata-i vecinatate a parcului.

Expozitia Istoria Parcului IOR

Cu ocazia Crosului IOR 51, intre orele 11-14, in locatia aniversata, expozitia in aer liber „Istoria Parcului IOR” va incanta privirile tuturor celor prezenti la eveniment - sportivi, organizatori, sustinatori sau simplii trecatori.