Fuga lui Martisor - eveniment din seria Crosul Obiceiurilor Romanesti

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Fuga lui Martisor face parte din seria de evenimente sportive cuprinse in calendarul Crosul Obiceiurilor Romanesti. Concursul de sambata, 5 martie (ora 10), are loc in Parcul Mogosoaia, iar organizatorii pun la dispozitie multe premii pentru cei ce vor sa fie ambasadorii traditiilor romanesti in alergare.

„Traseul adultilor parcurge aleile din incinta Parcului Mogosoaia, traversand curtea Palatului Mogosoaia - un important monument istoric si cultural, ridicat de domnitorul Constantin Brancoveanu in anul 1702, pentru al doilea sau fiu, Stefan -, si oferind concurentilor o intrecere inedita, prin vizitarea in alergare a valorosului patrimoniu arhitectural, situat intr-un cadru natural pitoresc. Traseul are o lungime totala de circa 7 kilometri si urmeaza sa fie parcurs de doua ori. Zona de start se gaseste in imediata apropiere a statiei de maxi taxi 504, Parcul Brancovenesc, unde se poate ajunge cu microbuzul sau autoturismele pe Drumul National DN1A. Sunt disponibile locuri de parcare pe strada Valea Parcului si in spatele Politiei Locale, la mica distanta de locul de desfasurare a competitiei”, am retinut din comunicatul organizatorilor.

Probe de concurs

- proba individuala, categorii de varsta: masculin si feminin la 18-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, +50 ani;

- proba de stafeta (cupluri - fiecare alergator va parcurge o tura de 3,5 km si va preda stafeta celuilalt concurent, care va incheia cursa prin parcurgerea celeilalte ture de 3,5 km);

- cursa copiilor sau Cursa Martisoarelor: 5-6 ani (200 m), 7-8 ani (400 m), 9-10 ani (600 m), 11-12 ani (800 m), 13-14 ani (1.500 m), 15-17 ani (1.500 m).

Intrecerea este organizata de Asociatia Sportiva Elite Running-Trupa lui Fane, cu sprijinul Comunei Mogosoaia. (foto: alergam.com)