Fugi de Diabet, Alearga pentru Sanatate

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

14 noiembrie. Este o zi speciala, inca de pe la inceputul anilor '90, cand  Federatia Internationala de Diabet (International Diabetes Foundation, adica IDF) impreuna cu Organizatia Mondiala a Sanatatii au decis ca ziua de 14 noiembrie a fiecarui an sa poarte, simbolic, numele de „Zi Mondiala a Diabetului” (World Diabetes Day). Prilej cu care, pe intregul mapamond, organizatii si specialisti din domeniu ofera informatii persoanelor expuse riscurilor de a dezvolta diabet sau care, deja, sufera de diabet, in cadrul a tot felul de activitati.

„Spitalul nostru se alatura campaniei internationale si desfasoara pe parcursul lunii noiembrie o serie de actiuni menite sa prezinte publicului semnele timpurii ale diabetului, sa informeze cu privire la riscuri, oferind de asemenea indrumari persoanelor care sufera deja de diabet despre metodele de a controla boala. Toti brasovenii sunt invitati sa ni se alature in aceasta initiativa”, informeaza organizatorii campaniei „Fii cu ochii pe diabet!” de la Brasov.

Lupta impotriva diabetului la Brasov

- Duminica, 13 noiembrie (orele 10-18), la standul special amenajat in incinta Coresi Shopping Resort (in zona masutelor pentru copii „La sezatoare”), se vor efectua teste de glicemie gratuite si se vor oferi informatii privind preventia diabetului, nutritia sanatoasa, importanta depistarii precoce si riscurile diabetului. Persoanele depistate cu un nivel al glicemiei peste limitele normale vor putea beneficia ulterior, in cadrul Cabinetului de diabet zaharat, nutritie si boli metabolice al Spitalului Sf. Constantin, aflat in contract cu CAS, de investigatii suplimentare, consultatii gratuite si tratament in cazul confirmarii suspiciunii de diabet, servicii oferite de dr. Liliana Marin si dr. Nicoleta Nistor.

- Luni, 14 noiembrie (orele 8-12), se vor efectua teste de glicemie gratuite pentru pacienti, in cadrul ambulatoriului aflat la parterul spitalului (str. Iuliu Maniu, nr. 49) si la Cabinetul de diabet zaharat, nutritie si boli metabolice din incinta Farmaciei Ropharma (str. Lunga, nr. 4).

Cros in Parcul Sportiv Tractorul

Punctul culminant al campaniei de la Brasov va fi sambata, 19 noiembrie. Atunci, de la ora 10, in Parcul Sportiv Tractorul, Spitalul Sf. Constantin si Asociatia Judeteana de Atletism (AJA) organizeaza concursul de cros „Fugi de Diabet, Alearga pentru Sanatate!”.

Categorii de concurs

- categoria 1, copii 5-10 ani, baieti si fete, distanta > 1.000 m;

- categoria a 2-a, copii 11-15 ani, baieti si fete, > 1.200 m;

- categoria a 3-a, 15-19 ani baieti si fete, > 1.500 m;

- categoria a 4-a, 20-25 ani, masculin si feminin, > 2.000 m;

- categoria a 5-a, peste 25 de ani, masculin si feminin, > 2.500 m.

Castigatorii vor fi premiati cu medalii, diplome, tricouri, pachete oferite de Ropharma, abonamente Grand Fitness si alte premii surpriza din partea organizatorilor si sponsorilor.

Inscrieri la cros

Participarea la competitie se face in baza inscrierilor transmise organizatorilor pana in data de 18 noiembrie, pe baza de tabel (pentru cluburi si asociatii) si individual in baza datelor din buletin si a semnarii declaratiei pe proprie raspundere ca participantul este apt pentru concurs si nu sufera de boli cronice sau acute, care nu ii permit sa faca miscare si sa participe la competitii. Inscrierile se pot face online pe site-ul AJA Brasov, pe adresele de e-mail ajabrasov@yahoo.ro si contact@spitalulsfconstantin.ro, iar validarea concurentilor se va efectua in data de 19 noiembrie, la ora 9, la locul de desfasurare a crosului.

UPDATE: Rezultate tehnice

- Categoria 1, fete, 1.000 metri: 1. Alisia Salceanu; 2. Elena Amocanitei; 3. Alexandra Negru.

- Categoria 1, baieti, 1.000 metri: 1. Rares Costache; 2. Sezer Emre David; 3. Andrei Salceanu.

- Categoria a 2-a, fete, 1.200 metri: 1. Adina Carciogel; 2. Diana Cosma; 3. Ana Maria Grigoras.

- Categoria a 2-a, baieti, 1.200 metri: 1. Robert Grumezea; 2. Marian Cristian Petre; 3. Cosmin Lupulet.

- Categoria a 3-a, fete, 1.500 metri: 1. Raluca Epure; 2. Teodora Toma; 3. Andreea Antonie.

- Categoria a 3-a, baieti, 1.500 metri: 1. Razvan Tarata; 2. Liviu Burlica; 3. Florin Jercan.

- Categoria a 4-a, fete, 2.000 metri: Beatrice Blajiu.

- Categoria a 4-a, baieti, 2.000 metri: 1. Vasile Huidiu; 2. Razvan Voicu.

- Categoria a 5-a, fete, 2.500 metri: 1. Dora Nica; 2. Reka Hajnal; 3. Bianca Bucur.

- Categoria a 5-a, baieti, 2.500 metri: 1. Razvan Tudorache; 2. Paul Sovaila; 3. Alexandru Antal.

La prima editie a Crosului „Fugi de Diabet, Alearga pentru Sanatate” au concurat 156 persoane.