Inot, Timisoara: 0,5h Aqua Challenge, concurs pentru amatori

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Sambata, 3 februarie, la Timisoara, in Bazinul Bega, se va desfasura editia cu numarul 2 a concursului de inot pentru amatori 0,5h Aqua Challenge.

„Evenimentul se desfasoara sub forme de runde de inot de cate 30 de minute. Provocarea consta in a inota un numar cat mai mare de lungimi de bazin pe durata unei runde. Fiecare participant inoata o singura runda, iar clasamentul final se face pe grupe de varsta si gen, in functie de distanta parcursa pe durata celor 30 de minute.

Inotul masters implica adulti care practica acest sport ca amatori, participarea fiind mai importanta decât rezultatele. Sportivii concureaza pe grupe de varsta: 18-24, 25-29, 30-34, 35-39 etc., mergând cu categorii de 5 ani, ultima incluzand orice varsta peste 100 de ani.

0,5h Aqua Challenge este un eveniment de amatori deschis tuturor adultilor pasionati de inot, indiferent de viteza sau tehnica in practicarea inotului. Nu este necesar ca participantii sa faca parte dintr-un club sau asociatie sportiva. Pot participa persoane care au implinit 18 ani pana la data desfasurarii si care au o stare de sanatate si o pregatire fizica adecvata pentru participarea la un astfel de eveniment”, informeaza organizatorii.

Competitie de pregatire pentru Maratonul de Inot 24h Aqua Masters

Intrecerea de la Timisoara este gandita ca o etapa in cadrul unor actiuni de pregatire pentru cei care doresc sa participe la Maratonul de Inot 24h Aqua Masters, dar fara ca participarea la 0,5h Aqua Challenge sa fie conditionata de participarea la maraton.

Evenimentul sportiv de la Timisoara este organizat de Clubul de Inot MASTERS, in colaborare cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret (DJST) Timis si Facultatea de Educatie Fizica si Sport - Universitatea de Vest din Timisoara.