Inot, Timisoara: 11 medalii pentru Clubul Masters la Totkomlos (Ungaria)

Detalii
Comentarii
Galerie foto

La concursul international de inot masters din Totkomlos (Ungaria), desfasurat recent, in bazin descoperit, au participat 160 de inotatori de la 25 de cluburi de natatie din Austria, Italia, Romania, Serbia, Ungaria. Cei mai varstnici participanti la intrecere: 76 de ani la femei, respectiv  95 de ani la barbati. 

Categorii la inot masters

Miscarea de inot masters implica adulti care practica acest sport ca amatori, participarea, in sine, fiind mai importanta decat rezultatele. Se concureaza pe grupe de virsta: 18-24 ani, 25-29 ani, 30-34 ani, 35-39 ani (etc.), cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzand orice varsta peste 100 de ani.

Inot masters in Romania si Ungaria

In Romania, inotul masters este o disciplina sportiva aflata sub autoritatea Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern. Istoria miscarii de inot masters incepe in tara noastra doar din 2007, odata cu constituirea Clubului de Inot Masters Timisoara, prima organizatie sportiva dedicata practicarii inotului de catre adulti, iar prima editie a campionatului national de inot masters a avut loc in 2011. In Ungaria, miscarea are deja traditie: exista 25 de cluburi si circa 1.600 de practicanti, in plus se organizeaza numeroase concursuri.

Inotatori romani la Totkomlos

La Totkomlos, echipa Masters Timisoara a fost formata din Mihai Lisetchi (+55 ani; un loc 2), Tarta Eleonora (+50 ani; trei locui 2), Szabo Gabriel (+50 ani; un loc 3) si a castigat nu mai putin de 11 medalii. Dincolo de rezultatele din probele individuale, inotatorii amatori din Timisoara au mai ocupat un loc 2 si un loc 3 in probele de stafeta.

La concursul din Ungaria, Romania a mai fost reprezentata de echipa clubului CSM Timisoara si de o echipa din Arad. (foto: clubul inot masters timisoara)