Maratonul Via Maria Theresia

Detalii
Comentarii
Harta

Situat in Muntii Calimani, Via Maria Theresia este un drum istoric ce dateaza de sute de ani, din vremurile cand reprezenta o importanta cale de alimentare cu hrana si armament pentru trupele militare ale Imperiului Austro-Ungar. Daca pe atunci facea legatura dintre Transilvania si Bucovina, in vremurile noastre invecineaza judetele Bistrita-Nasaud si Suceava. Practic, Via Maria Theresia este zona unde istoria si natura generoasa, cu ale sale frumuseti, se intalnesc si deapana, impreuna, tot felul de amintiri.

Si pentru ca aceasta punte dintre trecut si prezent sa se pastreze pe mai departe, Asociatia Tasuleasa Social (ONG infiintat in anul 2011) a initiat si organizeaza, in colaborare cu sponsori si parteneri, Maratonul Via Maria Theresia, editia a 3-a.

Aceasta competitie de alergare montana este programata sambata, 13 august, si propune mai multe curse, in functie de nivelul de pregatire al participantilor: drumetie; triatlon (inot 1.500 m - ciclism 30 km - alergare 13 km) in echipe si individual - in ambele se pleaca in cursa de la Cabana Sculptorul Colibita, de la ora 8; ultra-maraton (start la ora 6, la Cantonul Silvic Tihuta Colibita, 81 km); semimaraton (21,097 km) si maraton (42 km) - ambele incep la Cantonul Silvic Josenii Birgaului - Valea Colbul (ora 8). (foto: via maria theresia)