Maratonul Zapezii Rasnov, Brasov

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Maratonul Zapezii Isostar Rasnov 2017 face parte din seria de maratoane istorice grupate sub deviza „Din dragoste pentru Romania si pentru istoria ei”. Aflat la editia a 6-a, acest concurs de alergare montana este cunoscut ca si Memorialul Colonel Aurel Cristea.

Organizatori: Asociatia Club Sportiv Eco Alpin - Centrul de Pregatire Montana Himalaya, in parteneriat cu Primaria Orasului Rasnov, Isostar Romania si Directia pentru Sport si Tineret a Judetului Brasov.

„Maratonul are drept scop promovarea alergarii in aer liber si a unui stil de viata sanatos, concomitent cu promovarea in randul concurentilor si sustinatorilor acestora, a frumusetilor si istoriei zonelor turistice Rasnov si Parcul National Bucegi”, ne informează cei responsabili de manifestarea de langa Brasov.

Competitia va avea loc in ziua de sambata, 18 februarie 2017. Startul in probele de maraton (30 km) si semimaraton (21 km) va fi dat in acelasi timp, la ora 9, pe Valea Carbunarii, la Complexul Olimpic de Trambuline.

Sosirea pentru toate probele va fi in fata Monumentului Radiolocatoristilor, de la intrarea in incinta Centrului de Pregatire Montana  Himalaya.Sunt inscrisi in intrecere alergatori la masculin si feminin. Este programat si un maraton-stafeta pentru copii (42X1 km).

De ce Memorial Colonel Aurel Cristea?

„Colonelul Aurel Cristea a fost seful Catedrei de Pregatire Fizica din Liceul Militar Stefan cel Mare Campulung Moldovenesc, in perioada 1955-1983, un mare instructor sportiv, prin mainile caruia au trecut mii de ofiteri din Ministerul Apararii Nationale, Romania. Organizatorii maratonului au fost elevi ai regretatului profesor. La fiecare dintre editii, fiica acestuia, medicul Elena-Lacramioara Cristea asigura servicii de asistenta medicala pe timpul competitiei si ofera la final o cupa unuia dintre participanti”, ni se raspunde.

Evenimente sportive Din Dragoste pentru Romania si Istoria Ei

Evenimente sportive organizate in perioada 2011-2017, in Romania, sub sloganul „Din dragoste pentru Romania si pentru istoria ei”: Maratonul „Pe aici nu se trece”; Maratonul Regal; Maratonul Recunostintei Calugareni-Mormantul Eroului Necunoscut; Maratonul Recunostintei Rosia Montana; Maratonul Recunostintei Targu Jiu; Maratonul Recunostintei Regina Maria, Oituz, Targu Ocna, Onesti; Maratonul Delta Dunarii; Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc; Dracula Maraton; Maratonul Stefan cel Mare; Maratonul celor Doua Lacuri - de Sfintele Sarbatori de Paste, Adjud; Maratonul Independentei; Maratonul Dacia-Pontica, Adamclisi; Maratonul Unirii. (Foto: Maratonul Zapezii Rasnov 2014/ Dan Feraru)