Se apropie Raiffeisen Bank Bucharest City Marathon!

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Asociaţia Bucharest Running Club a organizat la București, zilele trecute, Crosul Vedetelor, un eveniment premergător Raiffeisen Bank Bucharest City Marathon, care se va desfășura tot în capitală, în data de 17 octombrie 2010. La Crosul Vedetelor s-au aliniat la start multe nume cunoscute din lumea sportului, printre care Doina Melinte (fostă mare atletă, care nu mai are nevoie de nicio prezentare, multiplă medaliată în concursurile internaționale, în prezent preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret), Andreea Răducan (campioană europeană, olimpică şi mondială la gimnastică sportivă, în prezent PR manager la Fundaţia Olimpică Română), Laura Badea (campioană olimpică şi mondială la scrimă, acum director department educaţie la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român), Doina Ignat (multiplă campioană olimpică și mondială la canotaj), Otilia Bădescu (campioană europeană şi olimpică la tenis de masă, consilier la Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret), Georgeta Damian (cea mai recentă medaliată la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008, multiplă campioană la dublu cu Viorica Susanu şi la 8+1) etc. De asemenea, au participat la Crosul Vedetelor şi finalistele concursului Miss Universe România: Andrada Fliundra (Miss Popularitate), Irina Hănescu, Cătălina Gomoescu, Sandra Apachiţei și Alexandra Cristescu. Bucharest City Marathon va dona sumele colectate la Crosul Vedetelor şi la cursa populară a Raiffeisen Bank Bucharest City Marathon, către Hospice Casa Speranţei şi Viitor Plus Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă.

Înscrieri pe internet

Odată cu anul 2008, Bucureștiul a intrat în lumea bună a alergărilor de maraton, alături de toate celelalte capitale europene care găzduiesc astfel de evenimente sportive internaționale de anvergură. Bucharest City Marathon 2010 este un concurs internaţional, care include probele clasice de maraton (42,195 kilometri) şi semi-maraton (21,095 kilometri), proba de ştafetă (4x10,548 kilometri), cursa populară de 4 kilometri, cursa copiilor de 1 kilometru, dar și proba scaunelor cu rotile destinată persoanelor cu dizabilităţi. Cei care doresc să se înscrie la Raiffeisen Bank Bucharest City Marathon o pot face până vineri, 15 octombrie, pe internet, sau la Expoziţia Maratonului, 15-16 octombrie, în Piaţa Constituţiei din București. Mai multe detalii pot fi găsite la adresele de internet ale competiţiei: www.bucuresti-maraton.ro și www.bucharestcitymarathon.com.

Sponsori și susținători

Companiile care fac posibilă a treia ediţie a Bucharest City Marathon, sunt Raiffeisen Bank (sponsor gold), Volkswagen (Porsche) – sponsor silver, Becel (Unilever) – sponsor bronze, Glaxo Smith Kline si Fundaţia Vodafone România – sponsori, dar și partenerii Astra Asigurări, Izvorul Minunilor (European Drinks), Hotel Hilton Athénée Palace, Isostar, Caru cu Bere, World Class, Bon Ton Palace. Instituţiile partenere organizatoare alături de Asociaţia Bucharest Running Club sunt Primăria Municipiului Bucureşti, Federaţia Română de Atletism, Comitetul Olimpic Român, Administraţia Lacuri, Parcuri Agrement Bucureşti, Ro Club Marathon. (foto: bucharestcitymarathon.com)