Tenis, Mamaia: Romania vs Marea Britanie in Fed Cup

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

La malul Marii Negre, in statiunea Mamaia, mai concret la baza sportiva Tenis Club IDU (1.900 locuri pe scaune) va avea loc meciul feminin de tenis de camp din cadrul Fed Cup, dintre echipele Romaniei si Marii Britanii, ce conteaza pentru play-off-ul Grupei Mondiale a 2-a.

Ilie Nastase, capitan-nejucator Romania, pentru site-ul Federatiei Romane de Tenis (FRT): „Este important pentru noi ca jucam acasa si ca jucam pe zgura. Am vorbit cu fetele si am decis impreuna ca asa este cel mai bine. Sunt convins ca o sa avem tribunele pline, mai ales ca meciul are loc in orasul Simonei Halep”.

Intalnirea Romania - Marea Britanie este programata in zilele de 22-23 aprilie 2017.

Ultima reprezentatie de asemenea anvergura gazduita de Tenis Club IDU Mamaia a fost in Cupa Davis. Atunci, in iulie 2015, Romania a plecat capul in fata Slovaciei, in turul secund al Grupei 1 - Zona Europa/ Africa. A fost 3-2 pentru formatia oaspete, Romania ratand, astfel, calificarea in play-off-ul Grupei Mondiale.

Revenind la Grupa Mondiala a doua din Fed Cup (22-23 aprilie), in afara de disputa de la Mamaia, celelalte 3 jocuri sunt:

- Italia vs Taiwan (Taipeiul Chinez), afara, pe suprafata de zgura, la Circolo Tennis Barletta, in Barletta, provincia Barletta-Andria-Trani, regiunea Apulia din Italia;

- Serbia vs Australia, in sala, pe suprafata rapida (hard), la Kristalna Dvorana Sports Hall, in Zrenjanin (orasul de resedinta al provinciei autonome Vojvodina), in Serbia;

- Canada vs Kazakhstan.