Toma Coconea, pe locul 2 in Red Bull X-Alps 2011

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Aflat la a 5-a participare la Red Bull X-Alps, romanul Toma Coconea a urcat, din nou, pe podium, unde a fost incadrat de  invingatorul de Christian Maurer (Elvetia), castigator si al editiei din 2009, respectiv Paul Guschlbauer (Austria). In 14 de zile de concurs, Toma Coconea a adunat 1.000 kilometri de mers (este recordmenul intrecerii la mers pe jos) si mai mult de 800 kilometri de zbor cu parapanta. Catalogata drept cea mai dura competitie de adventure din lume, Red Bull X-Alps 2011 a debutat la Salzburg, in 17 iulie, si a strans 30 de concurenti, din 22 tari, care au avut de parcurs 864 kilometri, doar mergand pe jos sau zburand cu parapanta. Sportivii au avut de atins, in traseul lor, 8 puncte: varfurile Gaisberg (1288 m), Dachstein (2653 m), Grossglockner (3798 m), Tre Cime (2999 m), Piz Palue (3901 m), Matterhorn (4478 m), Mont Blanc (4792 m) si Mont Gros.     

In elita mondiala a atletilor din concursurile adventure



«Ma bucur mult ca am urcat pentru a doua oara pe podiumul Red Bull X-Alps. A fost o competitie foarte dura, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. Nu s-a mai intamplat pana acum ca atat de multi competitori sa fie eliminati si lupta contra cronometru este un factor de stres in plus peste care trebuie sa treci. Nu iti este permis sa faci nici cea mai mica greseala. Orice eroare iti poate aduce eliminarea. Au fost doua saptamani in care am invatat din nou multe lucruri, de la stapanirea de sine, la vointa si multa putere de lupta. Ajuns la final, ma incearca sentimente de nedescris. Bucuria mea nu se poate exprima in cuvinte. Sunt mandru ca am participat la toate cele cinci editii ale Red Bull X-Alps si sper sa mai am ocazia sa vin si la urmatoarele», a declarat romanul Toma Coconea, in Monaco, la incheierea competitiei. 10 ani de antrenamente, peste 150 de ore de mers pe jos si peste 25 de ore de zbor i-au fost necesare lui Toma Coconea pentru a ajunge printre cei mai apreciati atleti din lume in concursurile adventure.


Campion neoficial al celor 5 editii ale Red Bull X-Alps 


Nu in ultimul rand, Will Gadd, unul dintre specialistii Red Bull X-Alps, a avut cuvinte de lauda la adresa romanului: «Sunt mai mult decat impresionat de evolutia lui Toma Coconea. Acum, a zburat bine, comparativ cu anii precedenti, nu a facut greseli majore si a muncit mult sa ajunga la aceasta performanta. Daca Maurer ar fi fost eliminat, Toma ar fi avut prima sansa la cea mai inalta treapta a podiumului, insa merita toata admiratia pentru efortul depus si cucerirea celei de a doua trepte a podiumului. Daca ar fi sa adunam punctele atletilor de la toate editiile Red Bull X-Alps, atunci Toma ar fi cu siguranta campion!». (foto: red bull romania)