Cronometrare

Serviciul de cronometrare este asigurat de BibChip Romania – furnizor de servicii, din domeniul sportului, cunoscut pe piața europeană.

Sistemul de cronometrare constă în faptul că numărul de start și chip-ul sunt integrate. Astfel, se evită confuzia între numărul de start și numărul chip-ului, iar concurenții nu trebuie să plătească garanții pentru chip-uri sau să predea chip-ul după încheierea întrecerii. Numerele de concurs sunt imprimate pe hârtie specială, foarte uşoară, rezistentă la rupere şi apă.

Sistemul de cronometrare înregistrează fiecare trecere a cipului electronic al fiecărui alergător peste covoarele electronice (puncte de control) și calculează timpul fiecarui alergător. Punctele de control vor fi amplasate la linia de start, dar și pe traseu.

La probele de ștafetă, atleții vor efectua schimbul prin predarea-primirea unui dispozitiv electronic, numai în interiorul spațiului de schimb delimitat și semnalizat.

ATENȚIE!

Alergătorii trebuie să treacă prin toate punctele de control amplasate pe traseul cursei la care participă. Alergătorii care nu calcă pe covorul de la fiecare punct de control nu vor fi înregistrați de sistemul de cronometrare și vor fi descalificați automat.

Este responsabilitatea alergătorului să poarte numărul de concurs pe tricou, vizibil pe partea din față. Va fi descalificat, automat, orice alergător care pe toată distanța cursei nu poartă numărul de concurs pe tricou sau poartă alt număr de concurs în locul celui primit din partea Organizatorului.

În ziua concursului, nu va fi posibilă schimbarea sau înlocuirea numărului de concurs (inclusiv in cazul pierderii) după închiderea înscrierilor și nici schimbarea numerelor de concurs între alergători, această încălcare a Regulamentului ducând la descalificare!

Rezultatele și clasamentul vor fi afișate în direct, în timpul evenimentului, pe site-ul www.trackmyrace.com și imediat după terminarea concursului, pe site-ul oficial al AJA Brașov, adică www.ajabrasov.ro, și pe site-ul competiției www.insport.ro/grandprix.