Bokwa, un nou concept de fitness, antrenant si distractiv

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Bokwa este unul dintre cele mai noi concepte de fitness, total diferit de celelalte programe de antrenament. In Romania a aparut acum doi ani, insa in Statele Unite ale Americii este deja un concept cu vechime. Bokwa a fost inventat de un cunoscut antrenor de fitness din America, Paul Mavi, si este destinat persoanelor care simt ritmul muzicii, dar nu pot sa danseze si nu pot urma o coregrafie.

Ce este Bokwa?

Bokwa inseamna 50 de minute de activitate cardio, bazata pe miscari ce traseaza litere, cifre si semne. „Cu ajutorul Bokwa ne mentinem in forma, dar mai mult decat atat, orele sunt astfel create incat sa te si distrezi. Muzica e antrenanta si de obicei aceasta este din topurile internationale, astfel incat lumea sa o asocieze cat mai repede si sa se simta bine pe ea”, explica Rares Coman, instructor de Bokwa la Studio C Brasov.

De la incepatori la avansati

Cei care intra in sala de sport sunt ajutati sa uite de toate gandurile negative si sa se simta bine pe ritmurile muzicii. „De obicei, cand oamenii intra in sala, ii sfatuiesc sa isi lase grijile la usa si sa se relaxeze. Chiar daca nu le iese miscarea, sa nu se streseze. Absolut tot ceea ce se invata (semnele, cifrele si literele) se si semnalizeaza cu ajutorul mainilor. Fiecare litera, semn si cifra are un nivel de invatare, un nivel intermediar si nivelul de intensitate maxima, unde automat creste nivelul cardio, intensitatea si partea de executie e mai rapida”, spune Rares Coman.

Distractie si dans

Bokwa nu are nicio coregrafie, astfel ca exista libertate totala de miscare. „In functie de clientii care sunt in sala, daca am, de exemplu, mai multi incepatori decat avansati, antrenamentul este cel de baza si ne ocupam de invatarea semnelor, cifrelor si literelor si cresterea intensitatii lor, ca sa simta ca lucreaza. Daca acele persoane vin de doua-trei ori si deprind miscarile, pentru ca totul sa ramana atractiv si orele sa fie interesante, incepem sa legam semnele pe care le-am invatat si atunci ceea ce facem poate sa semene cu o coregrafie. Orice lucru nou care se introduce se repeta pana cand se invata si nu trec mai departe pana nu vad ca toate lumea il stapaneste. Apoi, intervine distractia si dansul”, afirma Rares Coman.

Totul se invata progresiv

Pentru a-ti da seama daca iti place ceea ce faci, indiferent daca vorbim de Bokwa sau orice alt sport, sunt necesare mai multe ore de antrenament. „Niciodata sa nu iei o decizie dupa o singura ora. E ca si cum te-ai urca pentru prima oara la volan si vrei sa conduci perfect. La prima ora e impactul, dar daca vrei sa vezi daca ti se potriveste acest gen de miscare trebuie sa participi minim cinci ore. In prima ora nu intelegi mai nimic, in a doua incepi sa prinzi miscarile, in a treia-a patra ora auzi mai bine muzica si te relaxezi si la a cincea ora totul trebuie sa iasa bine. La Bokwa nici nu-ti dai seama cand zboara timpul pentru ca ai muzica de calitate si nu ai timpi morti”, atrage atentia instructorul. 

Beneficiile stilului Bokwa

Bokwa se adreseaza persoanelor cu varste cuprinse intre 4 si 75 de ani, fiindca pasii sunt foarte usor de invatat si pot fi executati si de cei care se considera cu „doua picioare stangi”. Mai mult, dupa un antrenament, o persoana aflata la nivel intermediar sau avansat poate „arde” pana la 1.200 de calorii. In plus, Bokwa lucreaza foarte bine picioarele si muschii abdominali. Un alt avantaj este ca, odata de ai invatat Bokwa Level One, care are 12 pasi, poti sa practici acest concept cu toti instructorii din lume, fiindca au acelasi limbaj de semne. In plus, cine doreste, poate deveni instructor Bokwa. „De exemplu, trei dintre clientii care au luat parte la ore, au devenit instructori”, dezvaluie Rares Coman.

Preturi si echipamente

O sedinta de Bokwa costa 20 de lei. Echipamentul necesar consta intr-o pereche de adidasi, cu talpa moale si flexibila si tinuta sport. Rares Coman si Bokwa Team Brasov va asteapta in fiecare joi, de la ora 19.00, la Bokwa Party, la Studio C Brasov, pe strada Nicolae Titulescu nr.2, langa Carpatex. Mai multe detalii si informatii puteti obtine la numarul de telefon: 0371.188.364. Rares Coman este instructor atestat de Bokwa de un an si jumatate si a participat la numeroase conventii in domeniu.