Minifotbal: Magic Iasi a castigat Supercupa Romaniei 2012

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Iasiul a gazduit, in weekendul acesta, cea de-a doua editie a Supercupei Romaniei la Minifotbal. A fost ultimul act al unui sezon de succes atat pe plan national, cat si international, lucru dovedit si de calitatea celor doua partide disputate in capitala Moldovei, una dintre ele transmisa de TVR3.

La capatul unui duel captivant, cvadrupla campioana nationala Magic Iasi a reusit sa treaca de rivala Juventus Sibiu, scor 4-1 in prima mansa si 1-3 in cea de-a doua. „Pentru Federatia Romana de Minifotbal acest sezon incheiat acum a insemnat foarte mult”, a punctat presedintele forului national de specialitate, Razvan Burleanu. „Am dovedit, credem noi, ca sportul amator, care nu beneficiaza de mijloace financiare speciale, poate sa faca performanta si sa atraga extrem de multi jucatori.”

Minifotbalul este jucat de aproape 35.000 de sportivi amatori in Romania si de aproape 700.000 in Europa. „Infiintarea forului european de minifotbal si dubla performanta a nationalei noastre, campioana europeana in 2010 si 2011, au motivat cresterea calitatii competitiei la nivel local, in cele peste 50 de campionate judetene sau municipale din Romania”, a continuat Razvan Burleanu, care ocupa si functia de presedinte al European Minifootball Federation.

Finala Supercupei a insemnat, de aceea, prilejul unei ultime repetitii inaintea unui examen dificil, si anume participarea nationalei Romaniei de minifotbal la Campionatul European care se va disputa saptamana aceasta la Chisinau. Cinci dintre jucatorii prezenti in finala Supercupei sunt componenti ai formatiei care va reprezenta tara noastra la competitia unde vin 16 nationale din intreaga Europa. Alaturi de ei, alti noua sportivi din cele mai bune echipe romanesti de minifobal vor incepe luni cantonamentul de pregatire, care va fi gazduit de Iasi, iar joi vor pleca la Chisinau. Iasiul, oras care da, de ani de zile, campioana Romaniei la acest frumos si spectaculos joc, va fi, speram noi, si rampa de lansare a unei noi victorii continentale pe care tricolorii minifotbalului vor sa o obtina pe pamantul vechii Basarabii. (galerie foto: Federatia de Minifotbal din Romania)