Minifotbal: Magic Iasi, campioana Romaniei in 2012

Detalii
Comentarii
Galerie foto

La Deva s-a incheiat turneul final al minifotbalului romanesc, competitie care reuneste, in fiecare vara, cele mai valoroase echipe campioane locale. Dupa trei zile de competitie acerba, la care au participat peste 300 de jucatori din intreaga tara, trofeul a fost ridicat de formația Aldoor Magic Driver Iasi care a invins in finala echipa Mav Glissando Timisoara. Magic Iasi a castigat din nou Campionatul National de Minifotbal, dupa ce a invins cu scorul de 4-2 (2-2 după timpul regulamentar de joc) formatia timisoreana.

 

O finala echilibrata

Meciul a fost echilibrat, ocaziile succedandu-se de la o poarta la alta, soarta partidei fiind decisa de loviturile de la 7 metri, unde portarul iesean, Cornel Matcaboja, a aparat doua lovituri. Dupa prima repriza, timisorenii erau condusi cu 2-0, insa au revenit catre finalul partidei, egaland si dominand destul de autoritar pana la fluierul final al jocului. Specialista in departajarile de la 7 metri, formatia ieseana a castigat astfel al patrulea titlu national.

 

Finala mica

In finala mica a competitiei, Avantaje Deva a invins cu scorul de 3-0 formatia AS Vispesti 2010 Ploiesti, echipa pentru care au evoluat si fostii jucatori de fotbal, printre care Daniel Chirita, Bogdan Onut sau Daniel Iftodi. Acest turneu final a fost o buna ocazie si pentru selectionerul nationalei de minifotbal, timișoreanul Tiberiu Lajos, de a gasi noi talente care vor intari echipa ce ne va reprezenta tara la apropiatul Campionat European, competitie ce va avea loc la Chisinau in luna septembrie.

 

Magic Iasi va juca in Champions League  

Minifotbalul romanesc este unul dintre putinele sporturi cu care tara noastra se poate mandri ca este pe prim plan in Europa. Nationala Romaniei este dubla campioana europeana, iar Razvan Burleanu a fost ales, in primavara, presedinte al forului european de specialitate.

Campioana Romaniei, Aldoor Magic Driver Iasi, va participa, anul viitor, la prima editie a Champions League, prima competitie europeana intercluburi de minifotbal organizata la nivel european.

Inainte sa plece in periplul sau european, campioana va avea de disputat SuperCupa Romaniei, in compania castigatoarei Cupei Romaniei la Minifotbal, ediția 2012, formatia sibiana Juventus.

„Acesta este cel de-al saselea campionat national care desemneaza cea mai buna echipa de minifotbal din Romania”, a remarcat Razvan Burleanu, presedintele Federatiei de Minifotbal din Romania. „In fiecare vara, cei mai buni jucatori din campionatele locale organizate sub egida Federatiei, dintr-un total de peste 30.000 de sportivi amatori, se intalnesc la acest turneu national al campioanelor. De data aceasta, miza a fost cu atat mai mare cu cat, in premiera pentru acest frumos sport, campioana Romaniei va participa in Champions League pe plan european, competitie programata pentru primavara anului urmator.” (galerie foto: Federatia de Minifotbal din Romania)