Clubul de Inot Masters Timisoara, pe podium in Ungaria

Detalii
Comentarii
Galerie foto

O echipa a Clubului de Inot Masters Timisoara a obtinut 5 locuri pe podium la cel mai puternic concurs de inot masters din Ungaria, campionatul national de vara in bazin descoperit. La competitie, desfasurata in Gyula, in perioada 24-26 august 2012, in bazin olimpic (50 m), au participat aproape 500 de inotatori reprezentand 41 de cluburi din 7 tari: Austria, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia, Ucraina si Ungaria. Cei mai varstnici participanti au avut 85 de ani, la femei, si 92 de ani, la barbati.

Echipa Clubului de Inot Masters Timisoara a fost formata din 3 inotatori, cu varste cuprinse intre 31 si 52 de ani: Mihai Lisetchi (grupa de varsta 50+), Cezar Listeveanu (30+) si Simona Lobont (45+).

In total, Clubul de Inot Masters Timisoara a obtinut la probele individuale 5 locuri pe podium, dintre care doua locuri 2 castigate de catre Mihai Lisetchi si trei locuri 3, prin Cezar Listeveanu (2) si Mihai Lisetchi (1).

Din Romania, la concursul din Gyula, au mai fost prezenti si inotatori masters din Arad, Cluj, Ploiesti si Resita.

Miscarea de inot masters implica adulti care practica acest sport ca amatori, participarea in sine fiind mai importanta decat rezultatele. Sportivii concureaza pe grupe de varsta: 25-29, 30-34, 35-39, samd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzind orice varsta peste 100 de ani. In Ungaria, miscarea are deja traditie, existand 25 de cluburi si circa 1600 de practicanti, respectiv, numeroase concursuri.

(galerie foto: Clubul de Inot Masters Timisoara)