Fotbal american: Cluj Crusaders incheie campionatul cu medalie de bronz

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Timişoara a gazduit, la sfarsitul saptamanii trecute, cel mai important eveniment din cadrul Campionatului National de Fotbal American (CNFA) - finala Robowl 5.

Dupa un sezon interesant disputat intre cele 8 echipe romanesti de fotbal american, ultimele 4 meciuri au trimis la Timisoara echipele Bucuresti Rebels, Bucuresti Warriors si Cluj Crusaders, care au fost asteptate de Timisoara 89ers – organizatori ai finalei CNFA din acest sezon.

Cluj Crusaders nu a reusit sa straluceasca in aceasta editie de campionat, iar accidentarile clujenilor au scazut ritmul de joc si spectaculozitatea reusitelor, determinand adversarele acesteia sa profite, pe buna dreptate, de slabiciunea „cruciatilor”.

Clujenii si-au pierdut locul din finala, pentru prima data in istoria clubului, acum doua saptamani cand au fost invinsi la Bucuresti de Rebels, cu scorul 14-28. In acelaşi timp, 89ers castigau partida contra Warriors cu scorul 50-0. In functie de aceste rezultate, Cluj Crusaders aveau sa se lupte, in finala mica, pentru locul 3 cu Bucuresti Warriors, iar finala Robowl 5 avea sa alinieze echipele Timisoara 89ers si Bucuresti Rebels.

Cluj Crusaders castiga finala mica, in fata echipei Bucuresti Warriors

Sambata, pe stadionul „Dan Paltinisanu” din Timisoara, in debutul finalei, Cluj Crusaders a dat piept cu bucurestenii de la Warriors. In ciuda faptului ca ambele echipe au avut loturile fragmentate datorita accidentarilor, meciul pentru medalia de bronz a fost intens. De la fluierul de start al arbitrilor, clujenii si-au aratat superioritatea, atat in ofensiva cat si in defensiva. Acestia au impus un ritm de joc alert in atac si au profitat de greselile adversarilor in aparare. Pentru ardeleni au inscris Florin Oltean – 3 touchdow-uri si 2 conversii de 2 puncte (22 puncte), Dan Crasnic – 1 touchdown (6 puncte), Paul Cirja – 1 touchdown (6 puncte), Jeremy David – 1 touchdown (6 puncte) si Timothe Maman – 1 conversie (2 puncte). Dragan Mihai a reuşit sa puna singurele puncte pe tabela de marcaj, printr-un touchdown pentru echipa bucuresteana. Fara probleme mari, Crusaders au revendicat medaliile de bronz din acest sezon competitional, dupa ce au trecut peste Warriors cu scorul final 42-6.

Bucuresti Rebels castiga finala Robowl 5, in nocturna

Finala Robowl 5 a debutat cu o premiera pentru fotbalul american din Romania. Aceasta a fost prima partida care s-a jucat cu instalatia de nocturna pornita, meciul fiind programat sa inceapa duminica,  la ora 19:00, pe aceelasi stadion.

Dupa ce in 2010 si 2011 trofeul a mers la Bucuresti, iar in 2012 si 2013 la Cluj-Napoca, banatenii si-au stabilit ca obiectiv castigarea primul titlu din istorie si aveau statutul de favorita la castigarea medaliei de aur, avand avantajul terenului propriu. 89ers au demonstrat ca au cea mai buna defensiva a sezonului 2014, in timp ce, adversarii lor, Bucuresti Rebels au castigat reputatia celei mai bune ofensive din acest an.

Dupa ce ambele finaliste au facut un sezon perfect, fara infrangere, formatia bucuresteana a reusit, in cele din urma, sa castige primul titlu de campioana nationala la fotbal american. Bucuresti Rebels si-a adjudecat trofeul Robowl 5, dupa ce a invins Timisoara 89ers cu scorul 18-12. (comunicat si galerie foto: Cluj Crusaders)