Handbal feminin: Romania a pierdut finala Trofeului Carpati

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Reprezentativa Suediei a castigat a 47-a editie a Trofeului Carpati la handbal feminin, dupa ce a invins Romania in ultimul act al competitiei cu 26-17 (14-6), la Cluj-Napoca, in fata a 7000 fani.

Pentru echipa Romaniei, antrenata de suedezul Tomas Ryde, au marcat Cristina Neagu — 7 goluri, Eliza Buceschi — 3, Adriana Nechita 2, Oana Bondar — 1, Gabriela Perianu — 1, Crina Pintea 1, Florina Chintoan 1 si Aurelia Bradeanu 1.

Cu ocazia evenimentului, Paula Ungureanu a primit trofeul pentru cea mai buna jucatoare din Romania in 2014.

In finala mica, Germania a invins campioana mondiala Brazilia, scor 25-20.

Marele trofeu a fost inmanat capitanului Suediei de Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca.

„Ma bucur mult ca suporterii le-au incurajat pe fete, chiar daca au prins o zi foarte slaba in finala. Aceasta trebuie sa fie atmosfera in jurul unei echipe nationale. A fost un turneu util in perspectiva barajului cu Serbia pentru Mondiale”, a declarat Alexandru Dedu, presedintele FRH.

In iunie, Romania si Suedia vor participa in meciurile de baraj pentru Campionatul Mondial din Danemarca (5-20 decembrie). In timp ce nordicele vor juca contra Croatiei, tricolorele vor intalni intr-o dubla mansa Serbia (6 iunie in deplasare si 13 iunie la Cluj-Napoca). (comunicat si foto: FR Handbal)