Inot, Timisoara: Cupa DKMT 2013, rezultate

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Sambata, 23 noiembrie 2013, la Timisoara, in bazinul de inot acoperit din Zona Circumvalatiunii, s-a desfasurat a cincea editie a Cupei Euroregiunii DKMT la inot masters, competitie dedicata amatorilor cu varste peste 25 de ani.

Evenimentul a adunat la start 99 de participanti din Romania, Italia, Turcia si Ungaria, independenti sau legitimati la 13 cluburi sportive, devenind astfel cel mai mare concurs de inot pentru adulti desfasurat vreodata in Timisoara.

In baza punctajului acumulat pe durata competitiei, la individual, trofeul pentru cea mai activa sportiva a fost obtinut de catre Dorina Iana din Resita, iar cel mai activ sportiv a fost declarat clujeanul Reus Alin. Marele trofeu al competitiei Cupa Euroregiunii DKMT la inot masters a fost obtinut de catre CSM Timisoara.

Pe langa probele clasice de inot, s-au organizat si probe pe echipe dedicate familiilor: stafeta „doua generatii” (parinte + copil) si stafeta „trei generatii” (copil + parinte + bunic), toate echipele participante fiind premiate.

Decanele de varsta la aceasta competitie au fost Rodica Grangure (66 de ani) si  Monica Irimie (66 de ani), iar cel mai in varsta inotator din concurs a fost Tiberiu  Babeu (78 de ani), care a declarat: „Impreuna cu dumneavoastra, intr-o comunitate de necunoscuti, dar toti sportivi amatori de toate varstele, eu, ca decan de varsta, la 78 de ani, m-am simtit ca la 18! Mare lucru si minunat intr-o fericita si binecuvantata zi!”

Printre participantii la eveniment s-au numarat si multiplele campioane nationale si internationale Anca Patrascoiu si Carmen Bunaciu.

 

34 de locuri pe podium pentru Masters Timisoara

La a cincea editie a Cupei Euroregiunii DKMT, inotul masters timisorean a fost reprezentat de sportivii cluburilor Alergotura, CSM Timisoara si ai clubului organizator, Masters Timisoara.

De la Clubul de Inot Masters Timisoara s-au inscris la start 10 inotatori: Anita Borbely, Stefano Casini si Cristian Crista la grupa de varsta +35 ani, Ana Dragodan si Iulian Dan Repolschi (+40 ani), Mihai Lisetchi (+50 ani), Cezar Listeveanu (+30 ani), Adina Radulescu (+25 ani), Ildiko Talinga si Eleonora Tarta (+50 ani).

In total, Clubul de Inot Masters Timisoara a obtinut la probele individuale 34 locuri pe podium, dupa cum urmeaza:

18 locuri intai: Anita Borbely (3), Ana Dragodan (2), Mihai Lisetchi (7), Cezar Listeveanu (1), Adina Radulescu (1), Ildiko Talinga (3), Eleonora Tarta (1)

11 locuri doi: Anita Borbely (4), Cristian Crista (1), Ana Dragodan (1), Cezar Listeveanu (1), Ildiko Talinga (3), Eleonora Tarta (1)

5 locuri trei: Cristian Crista (2), Iulian Dan Repolschi (1), Eleonora Tarta (2).

Cei mai activi sportivi ai clubului Masters Timisoara au fost Anita Borbely, Mihai Lisetchi si Ildiko Talinga, care, pe parcursul concursului, au participat la 7 probe individuale, castigand tot atatea medalii. Unul dintre membrii echipei clubului, Stefano Casini (37 de ani), a participat in premiera la un concurs de inot masters.

Evenimentul a fost organizat de catre Clubul de Inot Masters Timisoara, in colaborare cu Facultatea de Educatie Fizica si Sport, Universitatea de Vest si Directia pentru Sport a Judetului Timis.

Rezultatele intregului concurs sunt disponibile pe www.timisoara.inot-masters.ro. (galerie foto: Masters Timisoara, prin amabilitatea d-lui Mihai Lisetchi)