Super Bet Tennis Trophy: Victor Crivoi n-a tinut cont de pronosticuri

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Editia a 12-a a turneului futures de la Dinamo Brasov, desfasurata sub numele de Super Bet Tennis Trophy, s-a incheiat astazi (duminica, 2 septembrie), odata cu finala probei de simplu. Si-au disputat trofeul romanul Victor Crivoi si Cristobal Saavedra-Corvalan, din Chile. Cotat ca al 2-lea favorit al competitiei, Saavedra (22 ani) il depasise, in ziua anterioara, in penultimul act, pe conationalul Hans Podlipnik-Castillo (nr. 3 ), cu scorul de 6-4, 6-4, dupa o partida de o ora si 34 minute. La randul sau, posesor al unui wild-card, Crivoi (30 ani) si-a castigat biletul pentru finala dupa izbanda in fata unui alt roman, veteranul Razvan Sabau (35 ani). In semifinala, Crivoi-Sabau 6-4, 6-3, dupa o ora si 28 minute de joc.

Crivoi-Saavedra 6-4, 6-3

In finala de duminica dimineata, de pe arena centrala a CS Dinamo Brasov, au jucat doi sportivi de profile diferite. Crivoi - inalt, cu lovituri puternice si cu avantajul serviciului de partea sa, mai sigur pe el, in general, insa si rigid uneori si mai greoi in deplasare, respectiv Saavedra - un tenismen cu „fizic de buzunar”, dar tehnic, cu viteza si buna capacitate de efort, cu o lovire a mingii cu mult efect.
In setul inaugural (46 minute), Crivoi a servit primul si a inceput cu stangul (break Saavedra). Insa si-a revenit rapid si a castigat 4 game-uri la rand (4-1). Apoi a intervenit o relaxare a sa, de care sportivul din Chile era foarte aproape sa profite, in momentul in care s-a ajuns din nou la egalitate (4-4).  Pana la urma, experienta lui Crivoi si-a spus cuvantul. Si-a luat serviciul mai intai, dupa care si-a adjudecat primul set (6-4) cu un break in ultimul game.


1.300 dolari pentru Victor Crivoi

In al doilea set (42 minute) istoria a fost cam aceeasi. Doar ca evoluatia scorului a fost mai stransa. Crivoi a luat al 2-lea break din set, cand a facut 5-3. Dupa care a inchis finala pe serviciul sau (6-3). In concluzie, succesul sportivului legitimat la CS Dinamo Brasov a fost unul asteptat si meritat, in egala masura. Dupa rezultatul din finala, ambii sportivi au primit puncte ATP si premii in bani (1.300 dolari Crivoi, 900 dolari Saavedra).


Trofeul „Super Bet” a ramas in familie

La festivitatea de premiere au oficiat George Cosac (directorul turneului), Mihaela Testiban (supervizor ITF), Dan Jakabhazi (PR, Super Bet Romania), Dragos Craciun (Consiliul Judetean Brasov), Horatiu Ferariu si Costel Bulai (ambii CS Dinamo Brasov), Valer Cojocariu (organizator).
„A fost un turneu cu meciuri deosebite, spectaculoase, de un inalt nivel calitativ. Spre bucuria noastra trofeul Super Bet a fost castigat de un sportiv de la Dinamo Brasov, care, astazi, consider ca ne-a incantat prin jocul prestat. Spectacolul din aceasta finala de simplu s-a datorat si partenerului sau din Chile. Tin sa le multumesc sponsorilor, partenerilor, arbitrilor, colegilor mei de la clubul Dinamo Brasov, sportivilor, antrenorilor, spectatorilor si nu in ultimul rand copiilor de mingi - viitorii campioni de maine ai tenisului romanesc”, a declarat George Cosac, la incheierea evenimentului sportiv de la Brasov.


Ultimul tren al lui Victor Crivoi

Cristobal Saavedra si-a felicitat adversarul, i-a recunoscut superioritatea si le-a multumit tuturor, la rand (organizatori, sponsori...) pentru calitatea turneului. A lasat chiar sa se inteleaga ca la editia viitoare, din 2013, va fi prezent, din nou, la futures-ul de la Arenele Dinamo.
La randul sau, Victor Crivoi a spus: „Doresc sa va multumesc dumneavoastra, spectatorilor, care azi ati fost in numar asa de mare in tribune. M-ati sustinut permanent, pe tot parcursul finalei. Am ajuns la varsta de 30 de ani. Pentru mine e ultimul tren, cum se mai zice. Vreau sa revin si sa stiti ca nu e deloc usor. Va multumesc pentru ca mi-ati fost alaturi la greu. De asemenea, ii multumesc domnului Cosac, cel care mi-a intins o mana, inaintea turneului, si mi-a oferit un wild-card din partea organizatorilor. Sper sa ne vedem cu bine si la editia viitoare”.


Craciun si Luncanu au invins la dublu

Dupa premiere, pentru copii (spectatori sau copii de mingi), a urmat o tombola cu premii (rachete, mingi, termobaguri etc) oferite de „Fundatia in devenire Andrei Pavel”, dupa cum s-a exprimat organizatorul Valer Cojocariu.
Cu doua zile mai inainte (vineri, 31 august 2012) a avut loc finala probei de dublu, intre perechile Teodor-Dacian Craciun si Petru-Alexandru Luncanu (Romania) si Michal Konecny (Cehia) si Hans Podlipnik-Castillo (Chile). Scorul final (3-6, 6-1, 10-6 in decisiv) le-a fost favorabil sportivilor romani, amandoi legitimati la CS Dinamo Brasov. (foto: adrian bader/ brasov)