Inscrieri la Crosul 15 Noiembrie de la Brasov

Detalii
Comentarii
Galerie foto

S-a dat startul la inscrierile online la Crosul 15 Noiembrie, cea mai populara competitie sportiva a Brasovului. Organizata pentru comemorarea Revoltei anticomuniste a muncitorilor de la Uzina de Autocamioane de la 15 noiembrie 1987, competitia din acest an se va desfasura in formatul obisnuit, dupa doi ani de pandemie si doua editii simbolice.

Editia a 33-a a crosului brasovean va avea loc duminica, 13 noiembrie, pe acelasi traseu pe care manifestantii l-au parcurs in 1987. Startul (ora 12) se va da din interiorul actualului Parc industrial Roman, exact din fata fostei Sectii 440-Stante matrite, locul unde s-a aprins scanteia Revoltei de la Brasov. Dupa iesirea din fosta uzina, alergatorii vor intra pe strada Poienelor, apoi vor vira la stanga pe Calea Bucuresti si isi vor continua cursa, trecand pe langa Troita special ridicata pentru momentul istoric 15 noiembrie 1987, vizavi de Spitalul Judetean, pana la giratoriul de la „Trei alimentare”. De acolo, cu coborare tot pe partea stanga, vor parcurge Bulevardul 15 Noiembrie prin Centrul Civic, vor trece de Tribunal, intersectia de la Patria, Teatrul „Sica Alexandrescu” si, in final, vor ajunge la linia de sosire la Prefectura, adica la fosta „Judeteana de partid”, exact acolo unde muncitorii „stegari” au mers si s-au manifestat atunci, in '87.

Din anul 2018, traseul este masurat si certificat international (AIMS-World Athletics).

Toate informatiile (inscrieri, categorii de varsta, program etc.) despre eveniment se gasesc pe site-ul oficial crosul15noiembrie.ro. Organizatorii le recomanda participantilor la cros sa se inscrie online, pentru a evita aglomeratia in ziua intrecerii, duminica, 13 noiembrie, cand inscrierile se vor face doar in intervalul orar 8-10.

Crosul 15 Noiembrie este organizat de ACS Cetatea Brasovia, in parteneriat cu Asociatia 15 Noiembrie 1987, Primaria Municipiului Brasov, institutii publice locale, Federatia Romana de Atletism, Asociatia Judeteana de Atletism Brasov, Facultatea de Educatie Fizica si Sporturi Montane, Muzeul Judetean de Istorie Brasov si alti parteneri.