Wings for Life World Run Bucuresti: Vedete si alergatori profesionisti la start

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Pe 4 mai 2014, ambasadorii locali Wings for Life World Run – Mihaela Radulescu, Dani Otil, Toma Coconea si Andrei Rosu - vor lua startul celui mai mare eveniment de alergare din lume. Lor li se alatura sportivii Ana Maria Branza, Alin Petrache, Virgil Stanescu, dar si alte vedete locale, precum Ana Maria Stancu, Daniel Osmanovici, Cosmin Selesi, Joseph Hadad, Valentin Butnaru, Alexandra Badoi, Octavia Geamanu, Adrian Maniutiu. Favoritii la castigarea titlului local sunt alergatorii profesionisti Alexandru Corneschi si Liliana Danci. Cei care doresc sa alerge alaturi de ei, se mai pot inscrie pana duminica, 27 aprilie, ora 24 pe www.wingsforlifeworldrun.com/ro sau in ziua concursului, intre orele 09-11, insa locurile vor fi limitate.

Ei vor alerga pentru cei care nu pot si astfel vor ajuta la indeplinirea obiectivului Wings for Life – sa gaseasca un remediu impotriva traumatismelor coloanei vertebrale. George Balta, fost rugbyst, care se confrunta astazi cu aceasta problema si se afla intr-un scaun cu rotile din 2006 s-a alaturat si el proiectului Wings for Life World Run Romania.

Mihaela Radulescu doreste sa-si bata recordul personal la Wings for Life World Run

In cadrul evenimentului caritabil „No finish line” care se desfasoara la Monaco, Mihaela a reusit sa alerge 100 km in 7 zile. Pe 4 mai 2014, ora 13:00, va lua startul la Bucuresti si va incerca sa-si doboare recordul personal.

„Chiar daca alergatul nu este tocmai sportul meu preferat, imi voi strange familia si prietenii si vom fi cu totii la start pentru ca numai impreuna putem grabi acest proces de cercetare si sa ajutam cat putem la gasirea unui remediu impotriva traumatismelor coloanei vertebrale”, a spus Mihaela.

Dani Otil doreste sa faca primul semimaraton

Cunoscut pentru conditia sa fizica si stilul de viata sanatos, Dani si-a propus sa alerge minim 21 de kilometri, tot atat cat masoara si un semimaraton.

„Chiar daca ma antrenez destul de mult, iar alergatul face oricum parte din antrenamentul meu, pana acum nu am participat niciodata la un semimaraton sau maraton. Stiu ca am un obiectiv ambitios, avand in vedere ca va conta mult si viteza cu care trebuie sa alerg, dar sper sa depasesc usor 20 de kilometri”, a afirmat Dani.

Toma Coconea isi propune sa ajunga la 60 de kilometri

Poate ca pentru unii suna ca este un obiectiv greu de atins, dar pentru Toma nimic nu este imposibil. Pe 4 mai isi doreste sa ajunga la 60 de kilometri. El si-a inceput deja antrenamentele si spera ca visul lui se va indeplini. Pana acum, recordul sau este de 140 km alergati intr-o singura zi, asa ca totul este posibil.

„Este o competitie cu un format unic si sentimentul ca alergi pentru o astfel de cauza, ca poti pune si tu umarul si sa ajuti iti da si mai multa forta si gasesti resurse nebanuite care te vor ajuta sa-ti impingi limitele. Nu este usor, insa nu este nici imposibil. Oricine poate participa la Wings for Life World Run atata timp cat a implinit 18 ani, indiferent ca este sportiv profesionist sau amator. Aici alergam impreuna, pentru o singura cauza”, a declarat Toma.

Andrei Rosu, dublul Ironman cu ambitie de fier

Andrei Rosu detine un record mondial omologat atat de Cartea Recordurilor, cat si de Academia Recordurilor Mondiale, pentru timpul cel mai rapid de alergare a 7 maratoane si 7 ultramaratoane pe 7 continente si este singurul roman care a terminat o competitie Dublu Ironman. Rezultatele vorbesc de la sine, iar multi dintre noi nu vor reusi sa tina pasul cu el pe 4 mai.

„Nu mi-am setat niciun obiectiv numeric pentru ca stiu ca voi da tot ce voi putea pentru a ajunge cat mai departe. Sunt mandru ca sunt parte din acest proiect, ca pot face ceva pentru viitorul stiintei si domeniului cercetarii si pot fi un exemplu pentru un numar cat mai mare de oameni pe care doresc sa-i invit sa ni se alature la startul Wings for Life World Run”, spune Andrei.

Sportivii profesionisti favoriti la titlul national

Alexandru Corneschi practica atletismul de 10 ani si este multiplu campion national la maraton si semimaraton si campion balcanic la cros. Cel mai bun timp al sau este cel de la Maratonul International Bucuresti – 2h33min. Alexandru va alerga pentru tatal sau, imobilizat de 8 ani intr-un scaun cu rotile. Alexandru tinteste sa reprezinte Romania la Jocurile Olimpice de la Rio, la maraton.

Daniel Lupulescu este sportivul atipic, pentru ca s-a apucat tarziu de atletism (in facultate), dar cu foarte multa munca si un talent urias a reusit sa isi cladeasca un nume in atletismul romanesc, devenind multiplu campion national atat in probe de sosea, cat si de alergare montana. El este actualul campion national de maraton al Romaniei, titlu obtinut in 2013 la Maratonul International Bucuresti. Recordul personal la maraton este de 2h34min.

Radu Milea si-a inceput activitatea sportiva in orientare sportiva, la 12 ani, si acum este specializat in alergare montana. Cu o scurta pauza de 2 ani, Radu a revenit in viata sportiva si a reusit sa obtina mai multe rezultate importante in competitii internationale si nationale. In 2013 a reusit un nou record personal la semimaraton – 1h19min.

Liliana Danci este actualmente legitimata la clubul sportiv C.S.M Resita. Practica atletismul din septembrie 2003, fiind antrenata de Dragomir Cristian. In atletism s-a evidentiat in probele de semifond, in special 3000m obstacole, cros, alergare montana, facand cu succes trecerea, in ultimul an, la probe mai lungi, precum semimaraton si maraton. Recordul personal la maraton este de 2h48min.

George Balta, un adevarat luptator care spera sa stea din nou in picioare, intr-o zi

Pentru George Balta viata a luat o alta intorsatura in 2006, cand la un meci de pregatire, el fiind atunci rugbyst, a suferit un accident in urma caruia a ramas in scaun cu rotile. De atunci lupta sa se recupereze, orice progres redandu-i speranta ca intr-o zi se ve ridica si va merge din nou.

„Ma bucur ca exista fundatii care sprijinia aceasta cauza si ajuta proiectele de cercetare in gasirea unui remediu. Cred ca acest lucru va fi posibil, dat fiind ca medicina a evoluat foarte mult, insa nu stim cu exactitate cand se va intampla acest lucru.  Este greu, stim, insa nu trebuie sa incetam sa speram”, a declarat George.

Pe 4 mai 2014, ora 13:00 (ora Romaniei), mii de alergatori din 35 de tari de pe 5 continente vor lua startul in evenimentul care schimba regulile unui maraton obisnuit; cursa nu are o distanta fixa si toti alergatorii din intreaga lume vor lua startul in acelasi timp. Niciodata in istoria sportului nu a mai avut loc un astfel de eveniment. Toate acestea pentru a ajuta la indeplinirea misiunii Wings for Life: sa gaseasca un remediu pentru vindecarea traumatismelor maduvei spinarii.

La Bucuresti startul se va da in parcarea Cora Pantelimon, iar traseul va continua pe DN3 - DN3A, pe ruta Bucuresti – Fetesti.

„Niciodata nu a mai avut loc o competitie ca aceasta. Nu exista o linie de finis, asa cum este la fiecare cursa traditionala. Aici, participantii vor alerga in fata unei „masini oficiale de finis”, fiecare masina fiind dotata cu acelasi echipament de cronometrare conectat la un clasament mondial in timp real. Dupa o jumatate de ora dupa ce participantii au luat startul, masina oficiala de finis va pleca in urma lor cu o viteza constanta. Odata ce masina oficiala de finis depaseste un participant, pentru acesta cursa se va incheia. Asa va decurge intreaga cursa pana cand cate un singur participant de sex masculin si unul de sex feminin din intreaga lume vor ramane in competitie. Numai ei vor fi incoronati drept campionii mondiali Wings for Life World Run” ne-a informat Daniel Pisica, directorul de concurs.

Se estimeaza ca 3.000.000 de oameni din intreaga lume se confrunta cu afectiuni ale maduvei spinarii. In fiecare an, aproximativ 130.000 de persoane sunt implicate in accidente care le afecteaza maduva spinarii, urmate de paralizie – majoritatea persoanelor sunt victime ale unui accident rutier. Initiativele de cercetare in aceasta directie apartin in mare parte organizatiilor private. Fiind o organizatie non-profit, Wings for Life se bazeaza pe ajutor si donatii pentru a strange fonduri care sa sustina proiectele de cercetare. Wings for Life foloseste garantat 100% din donatiile primite pentru a fi folosite in proiectele de cercetare. 

Cei care doresc sa ia parte la evenimentul de pe 4 mai 2014 se pot inscrie pana pe 27 aprilie, pe www.wingsforlifeworldrun.com. Ca organizator oficial al Wings for Life World Run in toate tarile participante, va asiguram ca 100% din incasarile generate de Wings for Life World Run, inclusiv taxa de inscriere, vor fi donate de Red Bull Group catre Wings for Life pentru cercetarea leziunilor maduvei spinarii.

Alergand la acest eveniment, nu numai ca vei fi parte dintr-un eveniment global cu adevarat revolutionar, dar vei ajuta la gasirea unui remediu pentru vindecarea traumatismelor maduvei spinarii. (comunicat si foto: Red Bull Romania)