Panasonic: Aparatele cu obiective interschimbabile reprezintă viitorul

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Oficialii Panasonic, primul producător care a lansat pe piaţă  o cameră foto cu obiective interschimbabile, consideră că acest  tip de aparate au revoluţionat piaţa, iar fotografiile se ridică la înălţimea celor obţinute de un DSLR.


Reprezentanţii Panasonic România nu sunt de acord cu afirmaţiile celor de la Skin, importatorul Nikon în ţara noastră care au declarat pentru capital.ro că aparatele foto cu vizor electronic şi obiective interschimbabile sunt net inferioare modelelor DSLR.

 

Aceştia consideră că Panasonic a revoluţionat piaţa foto atunci când au inventat o a treia categorie de aparate foto, cele cu obiective interschimbabile, pe lângă modelele compacte şi cele DSLR.

 

În 2008, Panasonic era primul producător care lansa pe piaţă o cameră foto cu obiective interschimbabile. Practic, inventatorii săi au eliminat pentaprisma, au îngustat montura, iar sistemul optic a suferit modificări, astfel încât corpul aparatului putea fi confundat cu cel al unei camere compacte, rezultatele fiind însă la înălţimea celor obţinute de un DSLR.

 

 „Considerăm că aparatele foto cu obiective interschimbabile reprezintă viitorul şi suntem convinşi că tot mai mulţi producători vor încerca să implementeze sistemul dezvoltat de Panasonic. Piaţa de camere DSLR se va schimba, în sensul în care pe piaţă vor rămâne modelele profesionale cu senzori FullFrame şi modelele cu obiective interschimbabile, fără oglindă”, spune Laurentiu Faur -CE Sales Coordinator - Panasonic România.

 

Ce aduce utilizatorilor noua tehnologie


Aceste aparate au încorporate o serie de tehnologii de procesare digitală a imaginii care cresc calitatea rezultatelor.  De exemplu, senzorul Live MOS de tip 4/3 cu rezoluţie de 12,1 megapixeli încorporat în DMC-G2 oferă performanţele cele mai bune ale ambelor tehnologii – imaginea superioară dată de senzorul CCD şi consumul scăzut de energie al unui senzor CMOS.

 

În ceea ce priveşte înregistrarea video, aceste camere filmează în format AVCHD Lite sau motion JPEG, utilizatorul având totodată flexibilitatea de a extrage imagini statice de înaltă calitate din filmarea video. Marele avantaj al formatului AVCHD Lite este că oferă posibilitatea ca filmările cu durată mai mare să poata fi vizualizate ulterior pe aproape toate echipamentele HD existente. În plus, are nevoie de mai puţin spaţiu pe cardul de memorie pentru a stoca informaţiile decât modul MPEG, păstrând calitarea imaginii şi detaliile fine. 

 

Un alt beneficiu al camerelor cu obiective interschimbabile este greutatea redusă. Sunt aparate uşor de manevrat în orice situaţie, cu dotări excelente pentru un pasionat de fotografie care nu face din asta o profesie.

 

 

Citeste restul articolului...

Sursa: capital.ro