Scoala de atletism pentru copii: Alergam, invatam, concuram!

Detalii
Comentarii

Sa invatam atletism! Cam acestea sunt cuvintele ce caracterizeaza, cat se poate de bine, cam tot ce se intampla acum, dar si pe viitor la Scoala de Atletism Coltea 1920, al carei slogan este „Alergam, invatam, concuram!”. Practic, avea de-a face cu un concept sportiv nou, modern, ancorat in realitatile sportului din zilele noastre. O alta viziune, cu bataie lunga, masurata in ani.

Sport, educatie, dezvoltare, socializare

Profesorul Florin Florea, fost atlet (multiplu campion si recordmen al Romaniei in probe de sprint), antrenor de atletism, manager si coordonator al catorva proiecte sportive importante, este cel care a gandit, a pus pe hartie si a lansat aceasta veritabila scoala de alergare. Scoala in care, bineinteles, segmentul de lucru de baza va fi ocupat de copii. „Parintii si cei care ii indruma pe copii catre noi trebuie sa stie ca, inca de la bun inceput, noi urmarim trei obiective. In primul rand, avem in vedere tot ce presupune cresterea copilului, de la dezvoltarea fizica, notiuni elementare de mers si alergare, corectitudinea si eleganta miscarilor, pana la aspecte legate de psihicul si mentalitatea individului. Socializarea si legaturile interumane reprezinta un alt obiectiv pe care vom pune accent. Abia apoi vom putea sa vorbim de un al treilea tel al nostru: competitiile sportive”, explica Florin Florea. In acest demers sportiv i s-a alaturat, de putin timp, atleta Iulia Gainariu.

Sa invatam atletism!

„Primul pas pe care-l facem, dupa ce suntem contactati de parinti, este sa le prezentam tot conceptul de pregatire. Noi nu suntem un simplu club de atletism. Nu! Noi suntem o Scoala de Atletism, unde efectiv predam atletismul atat practic, prin antrenamente, cat si teoretic. Ne-am propus ca o data pe luna sa avem un curs teoretic video. Un slogan potrivit ar fi «Sa invatam atletism!». Scopul nostru nu este dat de rezultate, asa cum s-ar crede si din pacate se intampla frecvent, nu putine fiind cazurile cand, din lipsa de cultura sportiva, se pune o presiune prea mare pe copii. Trebuie sa incepem si sa invatam sa privim concursul ca pe un mijloc de socializare si prilej de verificare a ceea ce copiulul a invatat la cursurile de atletism”, contiuna interlocutorul.

In aceasta luna, o noua grupa a Scolii de Atletism Coltea 1920 se formeaza si incepe drumul in fascinanta lume celui mai simplu si ieftin sport care exista: alergarea. Antrenamentele au loc in Brasov, la Sala de Atletism de langa fostul stadion Metrom (strada Carpati, aproape de fosta fabrica de autocamioane, fix langa cantina Roman, cum se face la dreapta pe strada Panselelor).

Inscrieri si selectii la atletism

„Lumea trebuie sa stie ca facem inscrieri si selectii permanent. Cu aceasta grupa, de baieti si fete cu varste de 6-9 ani, ne-am propus sa ne apucam de treaba odata cu inceputul anului scolar. Antrenamentele vor fi de la ora 19 pana la ora 20:30. Vom incepe cu o evaluare initiala ce va consta in masurarea inaltimii, cantar si probe de control. Fiecare copil va avea o fisa, ce va fi completata constant, la fiecare sase luni, prin care ca vom urmari rezultatele muncii noastre, impreuna, si evolutia copilului in timp, atat din punct de vedere atletic, cat si sportiv, in general”, incheie discutia prof. Florin Florea.

Telefon de contact si pentru inscrieri: 0723.328.795.