Conditii de schi optime in statiunea Poiana Brasov

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Iarna este in drepturile ei in Poiana Brasov, iar vestile bune pentru schiori si practicantii celorlalte sporturi de iarna, inclusiv snowboarding, s-au aflat cu repeziciune! Din acest weekend, mai precis de ieri (sambata, 4 februarie), au fost deschise si partiile din partea inferioara a Masivului Postavarul. Aici ne referim la partia Sulinar, partia Drumul Rosu, Zidul mare, breteaua de legatura dintre Drumul Rosu cu partia Bradul si varianta 3E. Pe aceste partii, stratul de zapada batorita este de aproximativ 20-30 de centimetri. Pe cand partiile din partea superioara a muntelui (unde, de asemenea, s-a produs zapada artificiala cu ajutorul instalatiilor) exista conditii foarte bune, cu un strat de omat batatorit de aproximativ 40 centimetri.

Alte partii deschise in Poiana

In statiunea Poiana Brasov se schiaza in condiții optime in zona superioara a partiilor Lupului si Drumul Rosu, cu iesire spre statia telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri), precum si pe psrtiile Kanzel, Doamnei si Ruia, cu iesire in Drumul Rosu, apoi catre telescaunul Ruia. In plus, in statiune, partiile pentru incepatori Bradul si Stadion sunt deschise pentru cei care vor sa invete sa schieze.

Transport pe cablu in Poiana Brasov: program si tarife

Telegondola urca pana la ora 17, iar telescaunul pana la 16:30, ceea ce le va oferi schiorilor mai mult timp sa se bucure, din plin, de cel mai bun domeniu schiabil din Romania.

Instalatiile de transport pe cablu care functioneaza sunt telecabinele Capra Neagra si Kanzel, telegondola, telescaunul Ruia si teleschiurile Ruia, Bradul si Stadion.

Tarifele variaza de la 55 lei o cartela de 10 puncte pentru adulti, la 720 de lei pentru o cartela cu 240 de puncte. Exista si posibilitatea achizitionarii unui ski-pass in valoare de 1.250 lei, pentru acces nelimitat timp de 10 zile, pentru un adult. Pentru copii, o cartela cu 10 puncte costa 30 de lei, iar una cu 240 de puncte costa 390 de lei. Copiii pana la 6 ani beneficiaza de gratuitate la transportul pe cablu.

Ca in fiecare an, exista o gama foarte larga de variante de ski-pass-uri, de la cele cu un numar fix de puncte la cele tip abonament, cu puncte nelimitate, dar cu valabilitate pe zile sau pe ore.

Informatii complete despre tarife de acces la transportul pe cablu in Poiana Brasov (telecabine, telegondola, telescaune, teleschiuri) gasiti aici.

Numar Politia Locala pentru urgente

Ca si in anii anteriori, pentru cresterea eficientei interventiilor, Politia Locala va avea un birou permanent in Poiana Brasov, ce va fi deschis la Vila Orizont, in aceeasi cladire in care se afla si sediul Serviciului Salvamont. Numarul de telefon al dispeceratului Politiei Locale ramane acelasi: 0268954.

Aflati de aici cum ajungeti in Poiana Brasov cu transportul in comun - servicii asigurate de RATBV. (credit foto: pagina Facebook Sebastian Rusu)