Arte martiale mixte (MMA), Sibiu: Gala RXF 20

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta
  • 19.10.2015
  • 19.10.2015
  • Sibiu
  • 20 lei

Cel mai valoros kickboxer din lume, olandezul Rico Verhoeven, a decis sa faca pasul catre artele martiale mixte. Impresionat de felul cum se dezvolta promotia din Romania, Real Xtreme Fighting, de comun acord cu antrenorul sau, Dennis Krauwell, Verhoeven a hotarat sa-si faca debutul ca luptator de MMA luni, 19 octombrie, la Sibiu, in gala RXF 20.

"Am studiat mai multe promoţii de MMA din Europa si am ajuns la concluzia ca RXF arata cel mai bine din toate punctele de vedere, asa ca pana la urma nu a fost chiar o alegere dificila. Poate ca am fost si un pic sentimental cand m-am orientat catre RXF, pentru ca prima mea victorie cu adevarat mare din cariera de kickboxer a fost obtinuta la Bucuresti, contra lui Hesdy Gerges, in 2011. Acum, intrand in MMA, am ocazia sa dau curs unei noi provocari, iar faptul ca imi fac debutul intr-un eveniment organizat in Romania sper sa-mi poarte noroc si sa ajung un luptator de top in artele martiale mixte", a declarat sportivul olandez.

In paralel, Verhoeven isi va continua si cariera de kickboxer in organizatia Glory din Olanda, cea mai puternica si mai bogata promotie de profil din lume. Supranumit "Printul kickboxingului", Rico Verhoeven (26 ani) este in momentul de fata campionul en-titre al categoriei grele din Glory, iar in palmaresul sau figureaza victorii impotriva unor sportivi foarte bine cotati precum Gokhan Saki, Peter Aerts, Daniel Ghita, Errol Zimmerman, Hesdy Gerges, Sergei Kharitonov sau Benjamin Adegbuyi.

Gala de MMA RXF 20, programata pe 19 octombrie de la Sala Transilvania din Sibiu, este organizata de promotorul Sebastian Vieru din Brasov, iar Rico Verhoeven "tine" capul de afis al evenimentului.

In cusca mai intra, printre altii, Tolea Ciumac, Ioan "Gerula" Vranceanu, Ionut "Pitbul" Atodiresei, Sergiu Breb si Ciprian Chiru. Din nou, in cusca RXF oficiaza americanul Herb Dean, cel mai valoros arbitru de MMA din lume. Dean a arbitrat in premiera la RXF pe 31 august 2015, la Galati.