Ciclism pentru amatori: Transfagarasan Challenge

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Transfagarasan Challenge este un eveniment captivant, pentru ciclisti amatori, care se desfasoara in cadrul Turului Ciclist al Sibiului (Sibiu Cycling Tour), reprezentand o cursa premergatoare competitiei ciclistilor profesionisti. Aflat la editia cu numarul 3, acest concurs se va desfasura in ziua de vineri, 7 iulie 2023. La el pot sa concureze si ciclisti de performanta, de la categoriile de varsta juniori, U23, Elite si Master care apartin unei echipe continentale, pro continentale sau world tour.

Evenimentul este organizat de Sibiu Sport Project Club cu sprijinul Primariei Sibiu si a Consiliului Județean Sibiu, sub reglementarea Uniunii Internationale de Ciclism si a Federatiei Romane de Ciclism.

Cu o lungime totala de 37 kilometri si cu o diferenta de altitudine de 1.570 metri, traseul se intinde intre Albota si Balea Lac, pe o portiune a celui mai spectaculos drum din Romania. Durata cursei depinde de fiecare participant, dar exista si o limita de 3 ore si jumatate pentru finalizarea ei deoarece echipele profesioniste vor ajunge imediat dupa competitie.

Toate detaliile despre eveniment la gasiti pe web site-ul oficial al Transfagarasan Challenge.