Concurs de freeride schi si snowboard in Masivul Oslea

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Langa Parcul National Retezat, in Masivul Oslea din Muntii Valcan (Judetul Hunedoara), este programata o noua editie a concursului de schi si snowboarding Red Bull Oslea Hiride. Aceasta a 7-a editie va avea loc sambata, 24 februarie si va aduna la start 130 de participanti (100 de concurenti la categoria Open, respectiv 30 la categoria Pro). Vor mai fi angrenati in intrecere si competitori beneficiari de wild-card.

Despre acest eveniment, unde vom intalni „o comunitate frumoasa, de oameni cumsecade, care se simt bine in natura si impartasesc pasiuni comune”, organizatorii de la Clubul Alpin Valea Jiului afirma:

„Competitia de freeride schi si snowboard incepe cu proba de urcare, ce isi are startul la cota 1.300 si are o lungime de peste 3,5 kilometri, pana la 1.940 metri altitudine. Efortul de la urcare este urmat de o coborare pe schi sau snowboard pe un traseu de 1,4 kilometri, cu o panta de 45 grade, ce permite fluiditate, control, tehnica si aduce numeroase rampe naturale pentru trick-uri. Daca urcarea este decisa de timpii individuali, coborarea este jurizata, iar punctajul este acordat in functie de tehnica, linie si trick-uri”.

Sfaturi pentru proba de snowboard

Constantin Bodea, membru al juriului in proba snowboard: „Pentru proba de coborare, concurentii trebuie sa fie atenti, in primul rand, la linia pe care si-o aleg, mai precis la gradul de dificultate a acesteia, apoi la fluiditatea si gradul de control pe care il arata in coborare si, nu in ultimul rand, la artificiile tehnice - sarituri sau trick-uri executate in coborare.

Greselile care ii pot «ustura» cel mai mult pe concurenti pe partea de coborare sunt: iesirea din zona de concurs, cazaturile urmate de pierderea echipamentului, apoi cazaturile in asa numitele «no fall zone» - zone foarte expuse. O tehnica precara - fara control sau foarte incet -, in coborarea traseului reduce foarte mult din punctajul acordat”.

Sfaturi pentru proba de schi

Bogdan Stanila, membru al juriului in proba schi  „Competitorii de la proba schi au de pierdut cel mai mult la categoria control, pe motiv ca in urma unei cazaturi, urmata eventual si de pierderea unuia dintre schiuri sau a ambelor din legatura, au parte de o depunctare considerabila. Un concurent care pierde un schi pe coborare nu va avea scor final! Drept urmare, tineti totul sub control!

Recomand participantilor sa analizeze, in detaliu, fata de concurs pe urcare. Pentru coborare, o linie unica, cu executie buna, plus folosirea de «artificii tehnice», inseamna bonusuri substantiale”.

Din regulament si alte informatii utile

Inscrierile se fac pe website-ul evenimentului, iar dupa data de 19 februarie (ora 24:00), nu se mai fac inlocuiri. Nu se fac inscrieri la fata locului!Categoria Open li se adreseaza concurentilor cu nivel mediu, iar categoria Pro, sportivilor profesionisti.

Taxa de participare este de 150 lei si se plateste in termen de 7 zile de la primirea email-ului de validare, mesaj in care se vor gasi si datele necesare platii. Taxa include:

- asigurarea medicala;

- tricou si bandana (buff) personalizate Red Bull Oslea Hiride;

- over-layer cu numarul de concurs;

- cronometraj;

- snack bar la start, o masa calda dupa incheierea concursului si acces la after-party. (Foto: Tibi Hila / Red Bull Content Pool)