Gugu Trail Race: alergare si mountain biking la Bucosnita (Caras-Severin)

Detalii
Comentarii
Harta

Gugu Trail Race. Intr-adevar, Gugu! Gugu, de unde Gugu? „De la Dealul Gugu (484 metri), la poalele caruia se gaseste comuna Bucosnita”, ni se spune. Acum, in 2016, un nou proiect sportiv scoate capul, indraznet, la lumina. Este prima editie a concursului sportiv, de ciclism (mountain-biking) si alergare (trail running) intitulat, cum altfel decat Gugu Trail Race. Merita subliniata finantarea asigurata de Primaria Bucosnita, prin Consiliul Local, cu tot suportul de rigoare.

Asadar, Gugu Trail Race e (aproape) gata de start! Pregatirile pentru competitie au intrat in linie dreapta. Totul va avea loc sambata, 20 august. Vor fi 3 curse: una de mountain biking (22 kilometri) si doua de alergare (Rages Run de 12,5 kilometri, respectiv Semimaratonul Gugulanilor de 22 kilometri).

„Traseul pe care se vor desfasura probele este alcatuit din drumuri publice, poteci turistice amenajate si neamenajate, pante cu inclinare mare, zone accidentate, pajisti, paduri si scurtaturi”, transmit organizatorii locali.

Important: nu se percep taxe de participare!

Comuna Bucosnita (judetul Caras-Severin) se afla la aproximativ 15 kilometri distanta de municipiul Caransebes, este formata din satele Bucosnita, Golet, Petrosnita si Valisoara, iar la ultimul recensamant din 2012 inregistra o populatie de 2.978 locuitori. Bucosnita se invecineaza cu comuna Slatina (judetul Timis), comuna Buchin, Muntele Semenic si Muntele Tarcu.