Inedit Open Tour, turneu ITF futures la Brasov, la Tenis Club Olimpia

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta
  • 09.09.2019
  • 15.09.2019
  • Brasov
  • Intrare libera

In perioada 9-15 septembrie, traditionalul turneu masculin din categoria futures organizat la inceput de toamna, la Brasov, are loc la Tenis Club Olimpia. Competitia a imbracat haine noi, si-a schimbat sponsorul principal si va pune pe masa, la editia din acest an, premii de 15.000 USD.

Inedit Open Tour face parte din circuitul Federatiei Internationale de Tenis, ITF World Tennis Tour, si a inceput in week-endul 6-8 septembrie, cu meciurile din calificari. Au fost 3 tururi de calificare, cu 48 de jucatori la start, din care 6 au acces pe tabloul principal. Printre acestia, i-am remarcat pe cunoscutii Victor Crivoi (37 ani) si Petru-Alexandru Luncanu (30 ani), componenti ai echipei Romaniei de Cupa Davis, participanti obisnuiti la concursul de la Brasov si mai mereu abonati la finale.

Informatii despre turneu

Evenimentul sportiv de sub Tampa este organizat, ca de obicei, de CS Dinamo Brasov si Federatia Romana de Tenis (FRT), alaturi de sponsori si parteneri. Director de turneu este Dumitru Haradau, iar arbitru principal, Andrei Bardan.

Tragere la sorti a celor doua tablouri, de simplu (32 jucatori, 4 tururi plus finala) si de dublu (16 perechi, 3 tururi plus finala) este programata marti, 10 septembrie. Meciurile vor incepe zilnic, de la ora 10.

Semifinalele la simplu si finala la dublu se vor juca sambata, 14 septembrie, a doua zi, pe 15, finala de simplu punand capat intrecerii.

Favoriti din Romania, jucatori din 15 tari

Principalii favoriti la simplu sunt, in ordine: Dragos Dima (locul 374 in clasamentul ATP Ranking) si Nicolae Frunza (523), Kirill Kivattsev (581) din Rusia, Marko Tepavac (602) din Serbia si Dragos-Nicolae Madaras (640), roman care din 2016, dupa obtinerea cetateniei, reprezinta Suedia.

La Inedit Open Tour iau parte jucatori din 15 tari: Rusia, Serbia, Suedia, Austria, Elvetia, Germania, Olanda, Turcia, Slovacia, Macedonia, Bosnia si Hertegovina, Belgia, India, Republica Moldova si Romania.

Ultimii castigatori ai competitiei de la Brasov

Castigatorii editiei trecute (2018), desfasurata tot la Olimpia, sub titulatura ultimilor ani, de Futures Selgros Cup, au fost Vasile-Alexandru Ghilea la simplu respectiv Franco Emanuel Egea şi Gabriel Alejandro Hidalgo, din Argentina, la dublu.

Iar mai înainte, Laurynas Grigelis (2017, 2016) și Victor Crivoi (2015) își trecuseră numele pe lista învingătorilor, însă pe atunci turneul a fost gazduit de arenele de tenis Dinamo Brasov.

Informatii despre Tenis Club Olimpia

Tenis Club Olimpia sau, denumirea mai veche, Baza Sportiva Olimpia se afla in municipiul Brasov, la adresa Str. George Cosbuc nr. 2. Amplasat exact la poalele muntelui Tampa, vecin cu padurea, intr-un cadru natural deosebit, clubul de tenis figureaza in patrimoniul Consiliului Judetean (CJ) Brasov, fiind administrat de societatea Consilprest.

Inedit Open Tour se va desfasura pe cele 5 terenuri de zgura, pe care, in mod normal, clubul le ofera spre inchiriere tuturor practicantilor „sportului alb”, tenismeni amatori sau legitimati.

Langa Tenis Club Olimpia, privirea ne este bucurata de o cladire veche, deosebita, un monument de importanta locala, de asemenea, aflat in proprietatea CJ Brasov. De un an (2018), Muzeul Judetean de Istorie Brasov administreaza acest obiectiv istoric, iar in perioada urmatoare, acolo va fi amenajat Muzeul Sportului Brasovean si al Turismului Montan.

Locuri si obiective de vizitat in Brasovul vechi

Vegheat de zidurile, turnurile si bastioanele vechii cetati a Brasovului, Tenis Club Olimpia este localizat in centrul vechi al orasului, pe o raza de niciun kilometru, aproape de locuri si repere cu valoare istorica si culturala:

- Bastionul Tesatorilor, Turnul Artelor, Turnul si Bastionul Funarilor, Turnul Vanatorilor, Turnul Lemnarului, Bastionul Postavarilor, Bastionul Tabacarilor;

- Poarta Ecaterinei si Poarta Schei;

- Biserica Sfanta Parascheva, acolo unde isi are mormantul Andrei Muresianu (foarte des intalnit si Muresanu), poet si revolutionar roman din Transilvania, autor al versurilor imnului national al Romaniei, „Desteapta-te, Romane!”;

- Biserica Neagra;

- Piata Sfatului si Casa Sfatului;

- Strada Sforii;

- Sinagoga Neologa;

- Colegiul National „Andrei Saguna”;

- Biserica Sfantul Nicolae si Prima Scoala Romaneasca;

- Piata Unirii.