Inot in ape deschise: Traversarea Lacului Surduc

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Traversarea Lacului Surduc (judetul Timis) in inot este un eveniment sportiv ajuns la editia a 4-a, care este organizat de Clubul de Inot Masters Timisoara, in colaborare cu Facultatea de Educatie Fizica si Sport (Universitatea de Vest) si Primaria Fardea, in ziua de sambata, 25 iulie.

Fiecare participant inoata liber, nefiind impus un anumit procedeu de inot. Clasamentul final este realizat in functie de sex si grupe de varsta (16-30 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, 50-59 ani, 60-69 ani, peste 70 ani). Au loc doua probe de inot: una scurta (aproximativ 500 m) si una de rezistenta (aproximativ 3.000 m). Startul se da de pe plaja, de langa cabana-restaurant, temperatura apei in lacul Surduc fiind de circa 26 grade Celsius. Timpul limita la proba scurta este de 30 minute, iar la proba lunga este de 2 ore. Participantii care nu se incadreaza in timpul limita sunt descalificati. Proba de rezistenta e recomandata persoanelor care practic─â inotul in mod regulat.

Probe facultative: ciclism mountain-bike (20 km) si alergare in natura (6 km), cu start la orele 13:30, respectiv 15:00, la care se participa in grup, intr-un tempo moderat.

Consiliul Judetean Timis este co-finantator al evenimentului, iar la buna sa desfasurare contribuie si Formatiunea de Interventie Rapida pe Baza de Voluntariat „SALVO” (Primaria Municipiului Timisoara).

Miscarea de inot masters implica adulti care practica acest sport ca amatori, participarea, in sine, fiind mai importanta decat rezultatele.