Inot masters in ape deschise: Traversarea Lacului Valiug

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Traversarea Lacului Valiug (editia a 7-a) este un eveniment organizat de Clubul Sportiv de Inot Resita 07 si are ca obiectiv promovarea inotului masters in ape deschise (open water). Concursul are loc pe Lacul Valiug, in judetul Caras-Severin, la 25 de kilometri de municipiul Resita, la poalele muntelui Semenic, in ziua de duminica, 2 august.

Competitia propune trei probe: proba scurta (400 m - traversarea lacului de acumulare Valiug in latime, dus-intors, in dreptul pontonului Casa Baraj); proba lunga (2.000 m - traversarea lacului Valiug in lungime, dus-intors, intre pontonul Casa Baraj si pontonul TMK); proba pentru copii (circa 200 m de la ponton Casa Baraj pana la pontonul din mijlocul lacului, dus-intors).

Se poate inota orice stil, fiind recomandat insa stilul liber (craul). Participantii sunt impartiti in 8 categorii la fiecare proba (femei si barbati), cu mentiunea ca se ia in considerare varsta participantului in anul 2015: sub 20 ani, 20-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, 50-59 ani, 60-69 ani, peste 70 ani, Juniori + Seniori Performanta (inregistrati la Federatia Romana de Natatie si Pentatlon Modern) - toate varstele.

La ora 10:00 se da startul in proba scurta si la ora 11:00 in proba lunga de la debarcaderul Casa Baraj. Apoi, urmeaza plecarea in proba copiilor. (foto: Intalnirea inotatorilor resiteni 2013)