MMicVR, adica Muntele Mic Vertical Race

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

MMicVR (MMic Vertical Race sau Muntele Mic Vertical Race) este un concurs de alergare de tip trail running (alergare pe teren accidentat), organizat de Clubul Sportiv Tibiscus din Timisoara, in ziua de sambata, 21 mai. „Practic, este o competitie individuala, care consta in parcurgerea contracronometru a unui traseu compus dintr-o singura urcare”, suntem informati de catre amfitrionii evenimentului sportiv din judetul Caras-Severin.

Startul se da la ora 11, de la baza Telescaunului Muntele Mic, iar traseul (6 km, 914 m diferenta de nivel, 793 m punct minim de altitudine, 1.670 m punct maxim de altitudine) isi va urma cursul pana sus la cruce, in statiunea Muntele Mic (sosire pe platforma de la cruce). Vor exista doua categorii: open masculin si open feminin.

La festivitatea de premiere gazduita de Pensiunea XXX de la Muntele Mic, care va incepe la ora 14, vor fi recompensati primii cinci clasati la masculin, dar si primele trei concurente de la feminin.

Muntele Mic - locatia

Masivul Muntele Mic este grup muntos din Muntii Retezat-Godeanu (Carpatii Meridionali), se situeaza intre Muntii Tarcu, Muntii Godeanu si Muntii Retezat, iar cel mai inalt pisc al sau este Varful Muntele Mic (1.802 m). Din punct de vedere administrativ se afla pe teritoriul judetului Caras-Severin.

Cum se ajunge la Muntele Mic

La Muntele Mic se ajunge pe Drumul Judetean (DJ) 608A, pe traseul (22 km) Caransebes, Zervesti, Turnu-Ruieni, Borlova, Valea Craiu. De la Valea Craiu exista o linie de transport pe cablu in telescaun (lungime de 3,5 km si diferenta de nivel de 799 m) catre statiunea Muntele Mic, care este cea mai lunga linie de acest tip din Romania. Tot de la Valea Craiu, accesul spre statiune poate fi facut si cu autovehiculul, pe un drum pietruit cu o lungime de 13 km.

Sport la Muntele Mic

Muntele Mic le ofera vizitatorilor posibilitatea sa practice o gama larga de activitati sportive si recreative (excursii si drumetii, sporturi off-road ca alergare trail-runing si ciclism mountain-bike, sporturi de iarna ca schi si snowboarding, sporturi extreme).

 

Alte informatii despre Muntele Mic Vertical Race.