Mountain bike, Sibiu: MTB XC Challenge, editia a 3-a

Detalii
Galerie foto
Harta

A 3-a editie a concursului de mountain bike MTB XC Challenge are loc duminica, 28 iunie 2015, in Parcul Sub Arini din Sibiu. MTB XC Challenge este o provocare adresata iubitorilor „sportului pe doua roti”, mai ales pasionatilor de mountain bike. Competitia reprezinta un eveniment sportiv din cadrul Festivalului „Sibiu, Oras Bike Friendly” - manifestare dedicata ciclismului si derulata in perioada 26-28 iunie in diverse locatii din Sibiu.

Sibiu MTB XC Challenge 2015 se desfasoara pe un traseu offroad de aproximativ 5 km, pe diverse categorii de varsta:
- Copii sub 14 ani (fete si baieti - 1 tura);
- Tineri 14-18 ani (fete si baieti - 3 ture);
- Adulti peste 18 ani (femei si barbati - 3 ture).

Organizat in colaborare cu Asociatia Tura in Natura, concursul are un nivel de dificultate usoara, dar contine elemente care necesita un minim de abilitati tehnice: „urcari si coborari repetate, parcurgerea unor zone inguste, trecerea prin iarba, pe poteci si printre copaci, respectiv traversarea unor obstacole naturale”.

Startul in Sibiu MTB XC Challenge se da duminica, din fata Stadionului Municipal, in jurul orei 10. Primii 150 de participanti vor primi medalii, iar celor clasati pe podium la cele 6 categorii de concurs li se vor inmana cupe personalizate. (foto: Ovidiu Matiu/ MTB XC Challenge Sibiu 2014)