Muntele Mic Vertical Race

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Muntele Mic Vertical Race (MMVC) este un eveniment care se va desfasura cu startul in comuna Turnu Ruieni, localitatea Borlova, in ziua de sambata, 21 mai (orele 9-14). Aflat la prima editie, MMVC reprezinta o premiera pentru meleagurile banatene si se adreseaza alergatorilor montani profesionisti si amatori din Romania, dar si din alte locuri. Are loc in cadrul manifestarilor Europarc-Ziua Europeana a Parcurilor, impreuna cu actiunea Asociatiei Altitudine Banat la Poiana Marului, in proiectul Range Junior din Muntii Tarcu.

Alergare off-road in Caras-Severin

Concursul de alergare de tip trail running din judetul Caras-Severin consta in parcurgerea contra-cronometru a unui traseu compus dintr-o singura urcare si are categoriile Open Masculin si Open Feminin, parcursul fiind trasat pe drumuri forestiere, poteci turistice amenajate si neamenajate, cu masurile de siguranta prevazute de reglementarile existente. Intre orele 9-10:30 doritorii se pot inscrie la fata locului: baza telescaunului de la Muntele Mic, locatie unde, de altfel, se va da startul la ora 11. Primii 700 de metri se parcurg pe drumul judetean DJ608A, apoi traseul se va intinde exclusiv pe poteci montane. Intre orele 11-11:10 se pot institui restrictii temporare de trafic, pe portiunea din DJ608A in lungime de 700, m de la baza telescaunului catre Muntele Mic.

Organizatori si sustinatori

Evenimentul se bucura de sprijinul Primariei Turnu-Ruieni, al Consiliului Judetean Caras-Severin-Directia de Administrare a Domeniului Public si Privat, al Bazei Experimentale Caransebes din cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvolate in Silvicultura, al Directiei Judetene pentru Tineret si Sport Caras-Severin, al Inspectoratului Judetean de Politie si Inspectoratului Judetean de Jandarmi Caras-Severin si de suportul medical asigurat de catre Ambulanta NEUROMED Timisoara. Tuturor acestora organizatorii le multumesc pentru ajutor.

Sportivii participanti vor fi recompensati cu sprijinul sponsorilor: Decathlon Timisoara, Smartfit Studio Timisoara, Nutrend, EchipMont Ploiesti. La sfarsitul competitiei, cu totii sunt asteptati la o masa calda si o bere/ suc la Pensiunea Coco Galescu,intre Borlova si baza telescaunului, acolo unde doritorii pot avea parte de un masaj de recuperare dupa efort oferit de echipa Massage Garage a CS Tibiscus. Si acestor sponsori le multumim in numele organizatorilor si al sportivilor.