Premiera in Romania: FRF se implica direct la Brasov Indoor Cup 2015

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Editia din 2015 a celui mai mare eveniment indoor de fotbal pentru copii si juniori din Sud-Estul Europei vine cu doua turnee exclusiviste, in care Zoltan Kovacs, directorul tehnic al Federatiei Romane de Fotbal FRF), si Ciprian Jurubescu, președintele ACS Tampa Brasov, au pus cap la cap o serie de idei, conturand-se, astfel, doua proiecte mai mult decat interesante si, suntem convinsi, benefice viitorului „sportului rege”. Idei detaliate mai jos:

Fotbal in trei reprize

1. „Let’s teach football to our children” este denumirea proiectului la categoria 2002, care vine cu o serie de idei experimentale pentru dezvoltarea din punct de vedere tactic al micutilor fotbalisti cu varsta de 13 ani. Astfel, un joc va fi impartit in 3 reprize a cate 15 minute fiecare, după cum urmeaza: prima repriza se va juca 7 contra 8, a 2-a repriza 8 contra 7, iar in ultima repriza - 8 contra 8, aici numarand si portarul. Alte particularitati ale proiectului le gasiti in regulamentul categoriei 2002, pe site-ul oficial al Brasov Indoor Cup 2015;

Premii substantiale la 2006 si 2007

2. „Quality Tournament” este turneul adresat categoriilor 2006 si 2007, cele care vor avea Campionatele Nationale „Gheorghe Ola” si „Gheorghe Ene”, in sezonul 2015/2016. La aceste doua categorii, pe langa clasamentul sportiv, care va fi recompensat de organizatori cu frumoasele trofee şi medalii, alaturi de substantialele premii constand in materiale sportive. De asemena, se va intocmi si un clasament al calitatii echipelor participante.

Spectacol si fotbal analitic

FRF va delega doua persoane (un reprezentant al Departamentului pentru dezvoltarea fotbalului juvenil si un reprezentant al Scolii de antrenori), care, alaturi de inca doua persoane desemnate de organizatori, vor urmari toate meciurile si vor acorda note echipelor dupa urmatoarele criterii:
- calitatile tehnice ale jucatorilor: atitudinea antrenorului, a jucatorilor si a parintilor;
- calitatile grupului;
- calitati mentale (dorinta de a invinge si Fair-Play);
- calitati motrice;
- rezultatul din teren.
Pe baza criteriilor de mai sus se vor acorda note de la 1 la 10, iar la finalul evenimentului sportiv de la Brasov cele mai bune 4 punctaje vor primi premii din partea FRF.

Cuvinte laudative despre Brasov Indoor Cup 2015

Zoltan Kovacs, director tehnic al FRF, a avut numai cuvinte de lauda privitor la acest proiect: „Ne bucuram ca reusim sa venim in sprijinul fotbalului juvenil romanesc cu idei noi, care vor aduce, cu siguranta, un plus in initierea si dezvoltarea sectorului fotbalistic la acest nivel. Sunt doua proiecte cu care Federatia se va mandri la urmatoarele consfatuiri internationale. Laudabila initiativa lui Ciprian Jurubescu, un adevarat promotor al acestui fenomen si, bineinteles, echipei lui, pentru deschiderea avuta si pentru sprijinul uman si material pe care l-a adus la buna derulare a competitiei. Noi vom trata ambele competitii cu maxima seriozitate si interes. Sunt sigur ca acelasi lucru il vor face si echipele participante. Mult succes si ne vedem la Brasov!”.

Programul complet al evenimentului sportiv de la Brasov il gasiti aici.