Tenis de camp, Bucuresti: Memorialul Fratii Viziru

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

„Un popor care nu isi cunoaste istoria este ca un copil care nu isi cunoaste parintii”, spunea, odata, marele nostru istoric, Nicolae Iorga. Cu timpul, zicerea sa a suferit unele transformari („Cine nu-si cunoaste trecutul n-are viitor”, „Cine nu cunoaste trecutul, nu intelege prezentul si nu are viitor” etc.), fara a-si pierde insa din profunzimea intelesului.

Istorie si... tenis

Iar daca vorbim de Gheorghe Viziru incepem sa calcam pe taramul... istoriei. Intr-adevar: istoria Romaniei, istoria sportului nostru si, mai aproape, facem cunostinta cu istoria tenisului romanesc! Dincolo de cariera de exceptie ca sportiv, „Gogu” Viziru a fost un martor fidel al multor evenimente istorice și partener de... joc al unor personaje ca Regina mama Elena a Romaniei, Regele Mihai I al Romaniei sau printul Constantin M. Cantacuzino, Petru Groza (un controversat avocat si om politic roman interbelic), membrii familiei liderului comunist Nicolae Ceausescu, George Calboreanu (reputat actor de teatru si film) si enumerarea poate sa curga mai departe.

Arhivele „sportului alb” din Romania ii consemneaza insa la loc de cinste pe... cei trei frati Viziru: Dumitru, Marin si Gheorghe (ultimii, gemeni, campioni mondiali universitari la dublu in 1951). Gogu Viziru a fost, pentru multi ani, omul numarul 1 in tenisul romanesc, el descoperindu-i, printre altii, pe Ion Tiriac, pe Gunther Bosch, dar si pe... marele Ilie Nastase!

Turneu pe terenurile din Ghencea

Ei bine, acum in zilele noastre, in memoria lor, in memoria fratilor Viziru, Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti organizeaza si in acest an Turneul Memorial Fratii Viziru. Intrecerea are loc in perioada 13-19 mai 2017, pe cele 8 terenuri de tenis de camp din Bulevardul Ghencea. Atat la feminin, cat si la masculin, participa sportivi la categoriile de varsta: 10 ani, 12 ani, 16 ani si 18 ani. Se vor juca numai meciuri de simplu, tablourile principale la fiecare categorie avand 48 de pozitii.

Principalii oficiali la Memorialul Fratii Viziru (turneu de categoria 1, conform Federatiei Romane de Tenis) sunt Vlad Zdrentu (arbitru principal) si Cristina-Andreea Viziru (director de turneu). (Foto: Arhiva familiei Viziru)