Triatlonul Lacului Valiug

Detalii
Comentarii
Harta

Sportivi amatori sau profesionisti sunt asteptati, intr-un numar cat mai mare, la evenimentul organizat in judetul Caras-Severin. La Triatlonul Lacului Valiug, organizatorii de la Clubul Sportiv Triathlon Team Timisoara propun doua variante de traseu.

- Proba de Sprint: inot 750 metri, ciclism sosea 16 km, alergare sosea 5 km;

- Proba Olimpica: inot 1500 metri, ciclism sosea 30 km, alergare sosea 10 km.

Startul in proba de inot in Lacul Valiug se va da la ponton Casa Baraj, traseul de bicicleta difera (Casa Baraj - Pasul Prislop la Sprint, respectiv Casa Baraj - Trei Ape), iar spre final se va alerga pe sosea, pe malul Lacului Valiug.

Categorii de varsta: sub 18 ani - 29 ani, 30 - 39 ani, +40 ani.

Triatlonul Lacului Valiug incepe sambata, 13 august, de la ora 9.

Lacul de baraj Valiug, cunoscut ca si Gozna, dupa numele celui mai inalt varf din Muntii Semenicului, a fost construit in 1909, pe raul Barzava, pentru producerea energiei electrice si pentru alimentare cu apa. Cu timpul a suferit mai multe amenajari astfel incat in prezentreprezinta locul potrivit pentru plaja si inot, plimbari cu barca sau practicarea de sporturi nautice.

Lacul Valiug se afla pe teritoriul comunei Valiug (24 kilometri demunicipiul de resedinta Resita), asezare aflata la 600 metri altitudine, pe cursul raului Barzava, la poalele Muntelui Semenic.