Turul Ciclist al Bisericilor Fortificate din Transilvania

Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Asociatia No Stress, in parteneriat cu Descopera Sufletul Transilvaniei, ofera o experienta inedita, un concept nou, care imbina un concurs de ciclism offroad cu descoperirea turistica a unor zone, comunitati si povesti de viata autentice: Turul Ciclist al Bisericilor Fortificate din Transilvania (8-9 august).

Bike&Like Offroad (denumirea oficiala a evenimentului) are caracter de competitie sportiva pentru amatori.

Informatii generale despre eveniment, comunicate de organizatori: vor fi 6 etape de parcurs, cu un total de 70 km, 40 km in prima zi si 30 km in ziua a 2-a; prima zi (sambata) - 4 etape, a doua zi (duminica) - 2 etape; traseul este de tip offroad in proportie de peste 50 la suta, parcurgand plaiuri, dealuri, paduri de o rara frumusete; in ambele zile, startul se da la ora 9:30, din centrul Mediasului.

Programarea etapelor: Medias-Mosna (1), Mosna-Richis (2), Richis-Biertan (3), Biertan-Medias (4), Medias-Bazna (5), Bazna-Medias (6). Sunt trasee atat pentru incepatori, cat si pentru avansati.

Duminica, de la ora 14, e programata festivitatea de premiere, in Piata Mare din Medias (judetul Sibiu). Obiectivele vizitate de participanti: Biserica Fortificata Medias, Biserica-Cetate Fortificata Mosna, Bisericile-Cetati Fortificate Richis, Biserica-Cetate Fortificata Biertan (Monument UNESCO), Biserica Fortificata Bazna. (foto: Asociatia No Stress)