Badminton: Medalii pentru Romania la Internationalele de Juniori din Israel

Detalii
Comentarii
Galerie foto

In badmintonul romanesc incep sa se miste lucrurile! Cu pasi marunti, dar siguri. Inca o dovada sunt medaliile obtinute de tinerele Maria Dutu (CSS 6 Bucuresti) si Ioana Grecea (Sportul Studentesc Bucuresti) la Internationalele de Juniori din Israel (Rishon LeZion, 23-25 martie 2017). Principale favorite in proba de dublu, ele s-au impus in finala (21-12, 22-20) in fata cuplului Lela Minadze/ Anna Pianzina (Rusia).

Recent, Maria si Ioana au implinit 16 ani, varsta la care si-au trecut in palmares primele medalii de aur cucerite intr-un concurs din Cupa Mondiala de Juniori la Badminton. Acum un an, cele doua sportive din Romania au castigat medaliile de bronz la Internationalele de Juniori ale Romaniei, apoi anul acesta, tot in Cupa Mondiala, in februarie, si-au repetat rezultatul la Multi Alarm Hungarian Junior, editia a 7-a, in Ungaria, la Pecs.

In plus, Ioana Grecea a intrat si in posesia medaliei de bronz, in proba de simplu. In sferturi a eliminat-o pe a doua favorita, Elena-Alexandra Diordiev (Republica Moldova), iar in faza semifinala a capotat in fata rusoaicei Lela Minadze, cu scorul de 21-19, 21-15.

In urma acestor rezultate, Maria Dutu va urca in top 50 la dublu in clasamentul mondial al junioarelor la badminton, in timp ce Ioana Grecea - in top 70 la simplu.

Privind spre Jocurile Olimpice de Tineret din 2018

Daniela Timofte, antrenor: „Rezultatele obtinute ne dau sperante pentru o medalie la Campionatele Europene U17 din luna noiembrie. Nivelul de joc al fetelor creste cu fiecare participare internationala, ceea ce ne face sa credem in sansa unei calificari la Jocurile Olimpice de Tineret din 2018!”.

Badminton de Romania la competitii internationale

In zilele de 31 martie-2 aprilie 2017, la Milano (Italia), Ioana Grecea si Maria Dutu pornesc in concursul Yonex Italian Junior cu sansa a 3-a la dublu, intr-o intrecere la care va mai lua parte si Daniel Popescu (CSM Timsoara). Mai departe, la mijlocul lui aprilie, Grecea si Dutu, alaturi de Collins Filimon (CSU UVT Timisoara) vor reprezenta Romania la Campionatul European de Juniori (7-16 aprilie, Mulhouse - Franta).