Baschet: Trofeul Elemer Tordai ramane la Sibiu

Detalii
Comentarii
Galerie foto

La capatul celor 3 zile de turneu, CSU Atlassib Sibiu si-a adjudecat Trofeul Elemer Tordai, dupa doua victorii muncite de elevii lui Dan Fleseriu, impotriva echipelor BCM U Pitesti (88-86) si Dinamo Bucuresti (87-84). Doar Steaua CSM Eximbank Bucuresti a invins formatia gazda, in prima zi a turneului, scor 70-58. Echipa sibiana i-a dedicat trofeul sotiei lui „Toci”, Inke Tordai, prezenta in tribuna, pe tot parcursul turneului.

In general, CSU Atlassib Sibiu a avut un parcurs bun. Desi inceputul nu a fost unul favorabil, prima zi terminandu-se cu un esec, in a doua zi, baschetbalistii au jucat tot mai bine si au reusit sa isi adjudece victoria, in meciul cu BCM U Pitesti. A fost nevoie de prelungiri pentru ca Pitestiul sa cedeze, scor 88-86. 

Meciul Sibiului cu Dinamo Bucuresti, meci care a incheiat Memorialul Elemer Tordai 2015, s-a terminat cu victorie pentru noua echipa ce reprezinta Sibiul in Liga Nationala de Baschet, scor 87-84 (19-19, 24-15, 25-19, 19-31). Locul 2 a fost adjudecat de nou-promovata Dinamo Bucuresti, locul 3 de BCM U Pitesti, iar locul 4 de Steaua.

Dan Fleseriu, antrenorul CSU Atlassib Sibiu: „Mi-am facut o opinie despre jucatori. Rezultatele conteaza mult prea putin, desi, e evident ca am luptat din greu sa le obtinem. Efectiv, scorul de pe tabela nu ma incanta, chiar daca am castigat in ultimele doua zile ale turneului, si cred ca pe niciuna dintre echipe scorul nu a interesat-o. Cred ca s-a mai mult s-a urmarit cum se joaca individual, mai mult decat ca echipa, pentru a vedea calitatile jucatorilor.
Sunt foarte nemultumit de cateva poziČ›ii pe care trebuie sa ne intarim. Vom discuta cu managementul sa vedem daca ne va permite si vom avea in buget resurse pentru a face niste schimbari. Dupa statistica, se vede ca am pierdut la recuperarile ofensive si la jocul pivotilor”.

In perioada urmatoare, CSU Atlassib Sibiu continua pregatirile si va sustine un meci amical la Medias (4 septembrie), apoi intre 10-12 septembrie participa la un turneu de pregatire la Kosice (Slovacia).