Campionatul National de Alergare pe Sosea 5K a fost organizat, in premiera in Romania, la Brasov, cu un numar record de participanti

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Municipiul Brasov a fost, la finalul saptamanii trecute, deschizator de drumuri pentru Campionatul National de Alergare pe Sosea desfasurat pe o distanta de 5 kilometri. Prima ediție organizata vreodata in Romania a avut loc duminica, 13 noiembrie, in cadrul evenimentelor derulate in amintirea Revoltei Anticomuniste din 15 noiembrie 1987 de la Brasov. Am avut parte de un record de participanți la această competiție.

154 de sportivi, peste 40 de cluburi din Romania

Mai exact, 154 de sportivi s-au inscris la cursa din weekend, care a avut loc pe acelasi traseu parcurs de muncitorii de la Uzina de Autocamioane Roman in timpul revoltei de acum 35 de ani. La CN 5K au alergat atleti la categoriile de varsta seniori, U23 si U20, fiind alcatuite clasamente atat la individual, cat si la echipe, de la peste 40 de cluburi din Romania.

Primii campioni ai Romaniei la 5K: Dorin Andrei Rusu si Adelina Panaet

Rusu Dorin Andrei, de la CSM Craiova, s-a impus la seniori, cu timpul de 13:38, devenind primul campion oficial al Romaniei pe distanta de 5 kilometri. A fost urmat in clasament de Nicolae Alexandru Soare, de la CSM Bacau, iar podiumul a fost completat de Maxim Raileanu, de la CSM Cluj-Napoca. La categoria U23 a castigat Dumitru Mihai Robert, de la CSM Pitesti, iar primul la U18 a fost Dragos Luca, de la LPS Cluj-Napoca.

Proba feminina de senioare ne-a oferit-o drept primă campioana la 5K pe Adelina Panaet, de la CS Stiința Bacau. Aceasta a obtinut un timp de 15 minute si 47 de secunde. A fost urmata de Meringor Delvine, de la CSA Steaua Bucuresti, iar a treia a terminat cursa Claudia Prisecaru, de la CSM Focsani 2007. La U23 s-a impus Andreea Stavila, de la CSM Suceava, iar la U20 prima a fost Florina Iulia Marginean, de la CSS Medias/ CS Mica Roma Blaj. De altfel, castigatorii de la masculin si feminin, Andrei Rusu si Adelina Panaet, s-au clasat pe locurile secunde si in competitia internationala Brașov 5K.

Proba masculina pe echipe a fost castigata de CSM Craiova A, cu timpul total de 41:52. La fete, cea mai buna formatie a fost CSM Vaslui, cu timpul de 54:24.

Alte premiere la Brasov, cu ocazia CN 5K

Cu prilejul acestui Campionat National, s-au consemnat alte premiere la Brasov: primul curs de arbitri de atletism si consfatuirea antrenorilor din probele de semifond si fond. De asemenea, pe langa CN 5K s-au desfasurat Crosul 15 Noiembrie, competitie pentru atleti amatori de toate varstele, si Brasov 5K, intrecerea internationala rezervata atletilor profesionisti, la care au fost reprezentate nu mai putin de 10 tari.

Un Campionat National co-finantat de Primaria Brasov

Competitia a fost organizata de Asociatia Judeteana de Atletism Brasov, in parteneriat cu Federatia Romana de Atletism si co-finantata de Primaria municipiului Brasov, linia de finanțare „Sportul de Performanta”.

Multumiri institutiilor implicate in buna desfasurare a evenimentului: Primaria Brasov si institutiile din subordine, Facultatea de Educatie Fizica si Sporturi Montane, Prefectura Judetului Brasov, Consiliul Judetean Brasov, Politia Municipiului Brasov – Biroul Rutier si secțiile de Politie, Inspectoratul Judetean de Jandarmi „Nicolae Titulescu”, Inspectoratul pentru Situatii de Urgență Tara Barsei, Muzeul Judetean de Istorie Brasov. De asemenea, cuvinte de lauda sponsorilor si partenerilor, cluburilor de atletism, sportivilor si antrenorilor prezenti la evenimentul de la Brasov. (P) 

P