Federatia Romana de Triatlon organizeaza selectii la inot, ciclism si alergare, pentru copii

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Federatia Romana de Triatlon (FRTRI) impreuna cu La Fantana lanseaza Start Campioni la Triatlon - programul national de selectie si pregatire pentru performanta a copiilor de 8 -12 ani.

Prin acest program, FRTRI isi propune sa contribuie semnificativ la dezvoltarea triatlonului in Romania si sa asigure continuitatea pregatirii de performanta, de la o generatie la alta, cu imbunatatirea rezultatelor obtinute pe plan national si international. Start Campioni la Triatlon va derula etape de selectie si pregatire pentru copiii cu varsta 8 – 12 ani la nivel national, Bucuresti fiind primul oras in care programul va fi demarat. Alte orase vor fi integrate in etape ulterioare.

Pe termen mediu si lung, FRTRI isi propune sa sustina intreaga infrastructura necesara evolutiei triatlonului in Romania. Federatia urmareste cresterea numarului de antrenori, sustinerea sectiilor si cluburilor acuale de triatlon, infiintarea de noi cluburi sportive si a sectiilor de triatlon in cluburile existente, si preluarea sub administrare a unei baze materiale care sa devina centrul national de pregatire.

Adrian Nanulescu – Presedinte FRTRI: „Triatlonul are puterea de a ii forma cu adevarat pe copii si este una dintre cele mai bune optiuni sportive pentru o dezvoltare armonioasa. Start Campioni la Triatlon isi propune sa creasca viitorii campioni care sa reprezinte Romania si sa le ofere acestora recunoastere si satisfactii sportive la cel mai inalt nivel. Cred cu tarie ca acest sport construieste caractere puternice si ii pregateste pe cei care il practica pentru provocarile ce li se deschid in viata. De aceea investim pasiune, determinare si resurse pentru dezvoltarea triatlonului in Romania”.

In 2014, Federatia Romana de Triatlon este prezenta in peste 20 de concursuri si implica peste 1.000 de atleti, dupa ce, in urmă cu 5 ani, sportivii romani aveau acces la doar 7 astfel de competitii.

Selectii pentru inot, ciclism si alergare

Prima etapa a programului Start Campioni la Triatlon incepe din 1 noiembrie, la Bucuresti. Selectia pentru probele de inot va avea loc la bazinul Lia Manoliu in zilele de luni, miercuri, vineri si sambata, intre orele 7:00 si 8:00, si in zilele de marti si joi,  intre orele 14:00-15:00.

Selectiile  pentru probele ciclism si alergare vor avea loc la Stadionul Arena Nationala, pe pista de alergare, in zilele de marti si joi, intre orele 7:00-8:00 si in zilele de luni, miercuri, vineri si sambata, intre orele 14:00-15:00.

Federatia Romana de Triatlon desfasoara programul Start Campioni la Triatlon fiind incurajata de ETU (European Triathlon Union), Ministerului Tineretului si Sportului, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, cu sprijinul sponsorilor La Fantana (sponsor principal), Felt (Sponsor Tehnic) si cu sustinerea Free Communication, partener de comunicare. (comunicat si galerie foto: freecomm)