Hipism: Karpatia Horse Trials, pe Domeniul Cantacuzino din Floresti (Prahova)

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Pe celebrul Domeniul Cantacuzino din Floresti, judetul Prahova, are loc Karpatia Horse Trials, eveniment hipic international, aflat la a doua editie. Timp de 3 zile, Domeniul Cantacuzino va redeveni un spatiu plin de viata, elegant si autentic, destinat pasionatilor de calarie, precum si iubitorilor istoriei nobiliare din Romania, cuprinzand in program atat Concursul Complet International de echitatie, cat si evenimente conexe, precum parada cu ogari si expozitie de masini de epoca.

Dupa succesul impresionant inregistrat anul trecut, Karpatia Horse Trials revine cu a doua editie pe Domeniul Cantacuzino din Floresti, la 80 de kilometri distanta de Bucuresti. Centrul Domeniului este denumit si „Palatul Micul Trianon”, candva o bijuterie arhitecturala, conceputa de arhitectul I.D. Berindey. Pentru a-i restitui stralucirea de altadata, Fundatia Cantacuzino Floresti a organizat vara aceasta un concurs de idei destinat exclusiv arhitectilor sau birourilor de profil, cu scopul selectarii celor mai bune propuneri de interventie pentru restaurarea, punerea in valoare ┼či refunctionalizarea Palatului „Micul Trianon”. Castigatorii vor fi anuntati anul acesta, la finalul competitiei ecvestre.

De la Floresti se poate ajunge la Rio de Janeiro

„Succesul extraordinar de care s-a bucurat prima editie Karpatia Horse Trials, in 2014, i-a incurajat pe toti cei implicati sa dezvolte acest proiect minunat. Anul acesta inregistram cateva premiere in echitatia romaneasca: CCI 3* - etapa calificativa pentru Jocurile Olimpice - si concurenti din tari care nu au ajuns niciodata in Romania cu caii personali.

Acestia vor calatori zile in sir pentru a concura la Floresti din tari precum Marea Britanie, India, Italia, Belgia sau Spania. Suntem foarte incantati de aceasta participare probabil unica in istoria echitatiei romanesti, dar, in acelasi timp, constienti de responsabilitatea pe care o avem fata de acesti concurenti. Nu iti permiti sa nu fii o gazda buna atunci cand invitatii tai strabat un drum atat de lung pentru a ajunge in Romania.

In privinta parcursului de cross-country, pot spune fara sa exagerez ca stam cu fruntea sus alaturi de orice alt eveniment de top din orice colt al lumii. Am construit pentru aceasta editie elemente deosebit de spectaculoase care ii vor tine cu sufletul la gura pe spectatori. Am lucrat din greu la pregatirea acestui cocktail sport-entertainment-show-emotii-adrenalina si suntem siguri ca toti cei prezenti vor fi incantati de ceea ce vor gasi aici”, declara Mihnea Virgolici, directorul evenimentului hipic de la Floresti (Prahova).