Kirill Pozdnyakov (Baku Cycling Project) a castigat Turul Tinutului Secuiesc

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Turul Ciclist al Tinutului Secuiesc (Cycling Tour of Szeklerland) si-a trait acum, in 2016, la editia rotunda cu numarul 10, cea mai puternica intrecere din istorie! 9 echipe continentale si ciclisti din 20 de tari au rulat pe distanta totala de 482,92 kilometri, prin judetele Harghita si Covasna. La final, victoria cea mare i-a apartinut sportivului rus Kirill Pozdnyakov (Baku Cycling Project).

„Sunt pentru a doua oara in Romania, dupa Turul Sibiului. Ma simt foarte bine aici, traseul a fost spectaculos, cu peisaje frumoase si etape foarte tehnice. Insa nu a fost deloc usor sa castig, nivelul a fost unul foarte ridicat, dovada o sta media orara. Sper sa revin si in 2017 sa mai obtin un tricou”, a declarat ciclistul echipei Baku Cycling Project (Azerbaijan).

In clasamentul general, sportivul originar din Unecha (oras din vestul Rusiei) a fost urmat de kazacul Alexandr Shushemoin (Vino 4ever SKO, Kazakhstan) pe locul 2 si de slovenul Matej Mugerli (Baku Cycling Project), pe locul 3.

Cum s-au impartit tricourile

- Cel mai bun catarator (tricoul galben Csikszereda): austriacul Lukas Schlemmer (Continental Team WSA Greenlife, Austria);

- Cel mai bun roman (tricoul albastru Tusnad): Crista Daniel (Tusnad Cycling Team, Romania);

- Cel mai bun sportiv U23 (tricoul alb Amigo Intercost): spaniolul Jose Rigo Miralles (Tusnad Cycling Team);

- Cel mai bun sprinter (tricoul rosu-negru Szekelyfold): slovenul Matej Mugerli (Baku Cycling Project);

- Castigatorul Turului Ciclist al Tinutului Secuiesc: tricoul portocaliu-negru ING Service, rusul Kirill Pozdnyakov (Baku Cycling Project).

Marius Petrache, pe locul 3

La Turul Tinutului Secuiesc, sportivii care reprezinta echipa locala, Tusnad Cycling Team, singura cu valoare continentala din Romania, au obtinut rezultate notabile. Spaniolul Jose Miralles Rigo, care alearga pentru ciucani, a imbracat tricoul alb, pentru cel mai bun rutier sub 23 ani, iar Daniel Crista (locul 13) a fost rutierul roman de la Tusnad Cycling Team cel mai bine pozitionat in ierarhia finala.

De asemenea, la eveniment au fost prezenti si sportivii din lotul national al Romaniei. Dintre acestia, Marius Petrache (campion en titre al Romaniei in proba de fond) a ocupat locul al 3-lea in clasamentul general.

In clasamentul pe echipe, ordinea la varf a fost urmatoarea: Baku Cycling Project - locul 1, Tusnad Cycling Team - locul 2, Minsk Cycling Club (Belarus) - locul 3, Hrinkow Advarics Cycleang Team (Austria) - locul 4, Continental Team WSA Greenlife - locul 5 etc.

Festivitatea de premiere a fost efectuata de Eva Tofalvi, biatlonista originara din Miercurea Ciuc, participanta la 5 editii ale Jocurilor Olimpice de Iarna si una dintre cele mai reprezentative figuri ale sporturilor de iarna din Romania in ultimii cel putin 30 de ani.