Maratonul International Bucuresti 2012 - castigatorii

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Peste 7.000 de persoane au luat startul in Piata Constitutiei din Bucuresti, sambata si duminica, 6-7 octombrie 2012, la a 5-a editie a Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon.

Au participat alergatori din peste 40 de tari, intre care Romania, Spania, Suedia, Israel, Anglia, Irlanda, Italia, Etiopia, Kenya, Serbia, Germania, Belarus, Republica Moldova, Ungaria, Polonia, Japonia, Austria, Croatia, Franta,  Cehia, Slovenia, Rusia, Bulgaria, Estonia, Australia, Belgia sau Ucraina, fiind prezent, in premiera, si un grup de 225 de alergatori din Olanda. Tot o premiera pentru acest eveniment sportiv, a fost si inscrierea a 250 de echipe la proba de stafetă.

 

Campionatul National de Maraton 2012

Federatia Romana de Atletism, care sarbatoreste 150 de ani de activitate, a organizat in cadrul RBBIM Campionatul National de Maraton pentru seniori, tineret si juniori, masculin si feminin, si Campionatul National de Maraton pentru veterani.

Alaturi de alergatorii amatori si profesionisti au luat startul la cursa populara vedete ale sportului romanesc, campioane mondiale si olimpice: Andreea Raducan –gimnastica,  Otilia Badescu – tenis de masa, Doina Ignat si Viorica Susanu – canotaj.

 

Castigatorii Maratonului Bucuresti 2012

Invingatorul maratonului de 42,195 km, sectiunea international masculin, a fost kenyanul Kangogo Felix Kipkorir (foto), cronometrat cu 2h 15 min 19 sec, urmat de catre conationalul sau, Choge Amos Kipruto pe locul doi, cu 2 h 18 min si  49sec, si pe locul trei etiopianul Ararso Dibaba Merdasa, cu 2 h 19 min 27 sec. La categoria national masculin a maratonului, Corneschi Ilie Alexandru s-a clasat pe locul intai, cu un timp de 2h 36 min si 2 sec. Locul intai in cadrul cursei scaunelor cu rotile, proba maraton, a fost acordat lui Punga Petru.

La proba maraton femei international, Fekade Almaz Negede, din Etiopia, a castigat primul loc, terminand cursa in 2h 38 min 9 sec. Pe pozitia secunda a sosit Lorenge Mary Ptikany din Kenia, cu timpul 2 h 40 min. Locul trei a fost ocupat de Todoran Paula Claudia, din Romania, cu un timp de 2h 48 min si 20 sec, care si-a adjudecat si primul loc la categoria national feminin.

La proba semi-maraton femei, romanca Bobocel Ancuta a castigat primul loc, terminand cursa in 1h 13 min 20 sec. Pe locul doi s-a clasat Prundus Mihaela cu timpul 1 h 18 min 52 sec. Locul trei a fost ocupat de Moaga Elena cu un timp de 1h 21 min 52 sec.

La proba semi - maraton barbati, primul loc i-a revenit lui Payn Tom din Marea Britanie, cu timpul de 1h 10 min 4 sec, urmat de Ofiteru Bogdan din Romania, cu 1 h 14 min 30 sec. Locul trei a fost ocupat de Gradinaru Florin, cu un timp de 1h 18 min 9 sec.

La stafete, pe primul loc s-a clasat echipa Stiinta Bacau, urmata de Cei Patru Fantastici.

La Cursa Populara, pe primul loc in competitia masculina s-a situat Betej Ionut, iar cursa feminina i-a revenit Florentinei Buga.

 

Cursa Copiilor

A fost al doilea an in care copiii s-au bucurat de o zi dedicata numai lor, pe 6 octombrie. Crosul Copiilor a fost o zi special pregatita pentru copiii pasionati de alergare, cu diverse activitati, surprize si cu premii pe categorii de varsta. Castigatorii locului intai au fost: categoria 4-5 ani – Manafu Mara Alexandra si Ene Stefan, categoria 6-7 ani – Vasile Rut Cristina si Heidet Viktor, 8-9 ani – Mihalache Maria si Ionel Nicholas, 10-12 ani – Vasile Daniela si Mititelu Damian.

 

Noutati si premii

Au fost oferite 70 de premii in bani, in valoare totala de 30.000 de euro precum si alte sute de premii in produse oferite de sponsorii si partenerii evenimentului.

Noutatea editiei 2012 a fost faptul ca evenimentul s-a desfasurat pe un traseu stradal securizat si inchis circulatiei auto pe o distanță de 21 km.

O alta noutate a RBBIM 2012 a fost numarul mare de echipe corporatiste care s-au inscris la diferite probe: 202 membri ai echipei Run4Fun ai PwC Romania, peste 150 alergatori Raiffeisen Bank, stafetele VW, echipele Kaufland, Amway, GSK, Petrom, s.a.

Florin Stanciu din Ploiesti a alergat 100 km in cadrul RBBIM, pentru Padurea Copiilor plantata de Viitor Plus si pentru Pachamama Romania, ca mod de a atrage fonduri si de a sensibiliza opinia publica pentru Drepturile Naturii. (foto: news.yahoo.com)