Natatie, Timisoara: 10 medalii la CN de Inot Masters pentru sportivii de pe Bega

Detalii
Comentarii
Galerie foto

La Campionatului National de Inot Masters, editia a 5-a, membrii Clubului de Inot Masters Timisoara au cucerit nu mai putin de 10 medalii.
Cea mai importanta competitie de inot pentru adulti din Romania a avut loc in perioada 27-28 iunie, in Bazinul Olimpic (50 m/10 culoare), descoperit, din cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu din Bucuresti. Au participat inotatori masters, printre care glorii ale inotului romanesc, cum sunt Anca Patrascoiu si Carmen Bunaciu, dar si persoane care nu au practicat inotul de performanta niciodata.

Mihai Lisetchi - 6 titluri din 6 probe individuale!

La competitia de natatie din Bucuresti, Clubul Masters a fost reprezentat de Mihai Lisetchi (+55 ani), Marc Eicher (+25 ani) si Adina Radulescu (+30 ani). La final, inotatorii din Timisoara  au ocupat 10 locuri pe podium (6 titluri de campion national): Mihai Lisetchi - locul 1 de 6 ori (a luat startul in... 6 probe individuale!), Adina Radulescu - locul 2 de 2 ori si locul 3 de 2 ori.

Inot masters, adica inot pentru sportivii amatori

Miscarea de inot masters implica adulti care practica acest sport ca amatori, participarea, in sine, fiind mai importanta decat rezultatele. Se concureaza pe grupe de varsta: 18-24 ani, 25-29 ani, 30-34 ani, 35-39 ani etc. cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzand orice varsta peste 100 de ani. In Romania, istoria miscarii de inot masters a inceput doar din 2007, odata cu infiintarea primei organizatii sportive dedicate practicarii inotului de catre adulti, respectiv Clubul de Inot Masters Timisoara, iar prima editie a CN de Inot Masters a avut loc in 2011.

Cate ceva despre Inot Masters Timisoara

Clubul de Inot Masters Timisoara reuneste persoane care au implinit varsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarandu-se fosti sportivi, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizand, in acelasi timp, atat pastrarea starii de sanatate, cat si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor.
Clubul functioneaza in regim de auto-sustinere financiara, costurile deplasarilor la concursuri fiind suportate de catre participanti.

Cluburi de inot masters in Romania

Constituirea Clubului Masters a reprezentat o premiera nationala, miscarea de „inot masters” fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, cluburi de inot masters mai functioneaza in Arad, Baia Mare, Brasov, Campina, Cluj, Galati, Ploiesti si Resita.