Patinatoarele brasovene au cules lauri in Italia

Detalii
Comentarii
Galerie foto

In localitatea italiana Misano Adriatico s-a desfasurat o importanta competitie de patinaj artistic pe role, dotata cu ,,Trofeul Giuseppe Fillippini”.

Au luat startul sportivi din 16 tari, printre care: Romania, Italia, Argentina , Columbia, Germania, Spania, Japonia sau Coreea. Romania a fost reprezentata de trei sportive de la CSU Brasov, care au fost foarte apreciate, reusind sa castige trei medalii.

Astfel, Cristina Stefan (categ. Minis), Iris Petrea (categ. Espoir) si Ana Gheorghe (categ. Cadeti) au urcat pe prima treapta a podiumului de premiere. Toate cele 3 concurente au obtinut punctaj foarte mare, juriul acordandu-le note intre 5 si 7.

 Presedinta Federatiei Europene, Margaret Brooks, impreuna cu arbitrul din Japonia, au avut cuvinte de lauda si admiratie pentru Cristina Stefan, care desi este foarte tanara, a fost invitata sa participe si la Cupa Europei, care se va desfasura in Franta, in luna octombrie. Antrenoarea sportivelor brasovene, Delia Luminita Ancuta, ne-a declarat ca urmatorul concurs important pe agenda patinajului artistic pe role este campionatul mondial, care se va desfasura intre 12-14 iulie, la Bucuresti si unde Cristina Stefan va incerca sa-si apere titlul mondial, cucerit la editia precedenta. De asemenea, sportivele de la CSU Brasov au fost invitate in septembrie la Dresda, unde se va desfasura un valoros concurs international.