Peste turneul dotat cu Trofeul Ruxandra Dragomir s-a lasat cortina

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Trofeul Ruxandra Dragomir - Tennis Revolution si-a aflat castigatorii, de putin timp. Competitia de tenis de camp ce s-a desfasurat in judetul Arges, la Complexul Sportiv Star Arena din Bascov, in perioada 18-23 iunie, a fost supervizata de arbitrul principal Diana Bogolea (Brasov).

Fratii Haita s-au intalnit in finala de la 10 ani

La categoria de varsta 10 ani rezervata fetelor, Ilinca-Nicoleta Marin (Tenis Club Enache) a intrecut-o in finala de simplu pe Diana-Maria Ilie (ACS Ruxandra Dragomir), cu scorul de 7-5, 4-6, 6-4. Tot la 10 ani, dar la baieti, Mihai Haita (CS Tenis Prim Bucuresti) l-a invins in ultimul act pe fratele sau, Stefan-Horia Haita (CS Tenis Prim Bucuresti), cu scorul de 6-2, 6-3.

In intrecerea de dublu la fetele de 10 ani, Diana-Maria Ilie si Alexandra Damaschin (Tenis Club As Pitesti) au castigat (6-4, 7-5) intalnirea cu Bianca-Stefana Raduc si Maria-Teodora Nagy, ambele sportive fiind legitimate la Clubul Sportiv Ceramus Campulung Muscel.

Meciurile de simplu ale fetelor de 14 ani au facut ca finala sa se dispute intre Michelle Wetherall si Alexia-Petria Tecu (sportive de la Tenis Club Stanica Craiova). Prima dintre ele s-a impus cu un scor simetric la seturi (6-3, 6-3).

Flavia-Iulia Dumitrascu (Tenski Sports), finalista de doua ori

La simplu, finala fetelor de 12 ani a consemnat-o ca invingatoare pe Iulia-Andreea Ionescu (Daimon Sport Club), cu scorul de 5-7, 6-1, 6-0, dupa  confruntarea cu Flavia-Iulia Dumitrascu (Clubul Sportiv de Drept Privat Tenski Sports). La dublu, aceasta din urma a facut echipa cu Ioana-Teodora Sava (Clubul Sportiv Vektor Sibiu) si au iesit biruitoare (7-5, 6-1) din finala cu Andreea-Stefania Dinca (Tenis Club Ramnicu Valcea) si Briana-Maria Spataru (LPS-CSS Pitesti).

Adversari la simplu, coechipieri la dublu

In ultimul act la categoria baietilor de 12 ani, duelul dintre David Manu (Tenis Club Sun Alba Iulia) si Mihai-Alexandru Coman (CSM Craiova) i-a dat castig de cauza celui dintai (6-4, 6-2), pe cand la dublu, acestia doi au facut echipa de succes (6-3, 6-2) în partida cu Robert Guna (CSM Craiova) si George Cosma (ACS Pro Sport 2009 Focsani).

Turneu final pentru baietii de 14 ani

Baietii de 14 ani au jucat mai intai in meciuri eliminatorii, apoi patru dintre cei mai buni, in urma rezultatelor din prima faza, au evoluat intr-un turneu final, dupa sistemul „fiecare cu fiecare”. Dupa aceasta din urma faza, clasamentul a fost urmatorul:

1. David-Constantin Voinea (Tenis Club Ramnicu Valcea), 3 victorii; 2. Iustin Belea (Dinamo Brasov), 2 victorii; 3. Alexandru Givan (CS Sportul Studentesc), o victorie; 4. Ioan-Calin Ilie (Tenis Club Ramnicu Valcea).

Info Ruxandra Dragomir

Evenimentul poarta numele fostei jucatoare Ruxandra Dragomir. Componenta a echipei de Fed Cup a Romaniei, Sanda Dragomir a fost o jucatoare profesionista de tenis de camp, care in august 1997 a ocupat locul 15 in topul mondial, aceasta fiind cea mai inalta pozitie ocupata de sportiva originara din municipiul Pitesti. Dupa incheierea carierei, ea a lasat terenul de tenis pentru biroul si functia de presedinte al Federatiei Romane de Tenis (FRT), pe care a ocupat-o in perioada 2009-2013.

De ceva timp, Ruxandra Dragomir a devenit tot mai activa in viata politica, din postura de presedinte al Organizatiei de femei din Partidul Miscarea Populara (PMP).

In ziua de 24 octombrie va implini varsta de 44 ani.

Galeria foto trimisa de organizatori se gaseste aici.